Круизен пакет РАЯТ НА ЗЕМЯТА през февруари 2024 | ПОТВЪРДЕНА ГРУПА | НЯМА МЕСТА

6520  ЛВ
 Мавриций, Мадагаскар, Реюнион, Сейшели,
 AIDAblu
 17 дни

Отново на Вашето внимание - РАЯТ НА ЗЕМЯТА - организирана програма с полети от България!
Поради силния интерес и изчерпани места по първите ни 2 групи за 08.01.2024 и 22.01.2024, обявяваме трета дата:

Тръгване: 19.02.2024

ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ 

НЯМА МЕСТА

Маршрут: Порт Луис (о-в  Мавриций) – Ле Порт (о-в Реюнион) – Мае (о-в Сейшели) – Анциранана (о-в Мадагаскар) – Носи Бе (о-в Мадагаскар) – Порт Луис (о-в Мавриций)

ПAКЕТНО ПЪТУВАНЕ с включени:
✔  самолетни билети с вкл. ръчен и чекиран багаж
✔  14 нощувки на кораб AIDAblu
✔  пълен пансион за хранене в 5 разнообразни ресторанта на кораба
✔  наливни ВИНО и БИРА по време на хранене
✔ 2 бутилки минерална вода/кабина всеки ден
✔ трансфери
✔ ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ
✔ пристанищни такси 
✔ медицинска застраховка
✔ водач на групата през цялото пътуване

4 дни в МАВРИЦИЙ - 2 дни в РЕЮНИОН 2 дни СЕЙШЕЛИ - 2 дни в МАДАГАСКАР 


Снимки


Програма

Ден 1:

19.02.2024 г. София – Мавриций 

Полет София – Мавриций с прекачване.

Ден 2:

20.02.2024 г. Порт Луис, Мавриций, качване на кораба. 

Сутрешно кацане на остров Мавриций. Трансфер от летището до круизния терминал и чекиране на борда на кораба. Имате цял ден на разположение за отмора или за запознаване с острова.

Ден 3:

21.02.2024 г. Порт Луис, Мавриций – отплаване в 18:00 ч. 

Искате ли да видите райската градина? Това е остров Мавриций – тюркоазено море и заслепяваща белота на пясъка. Очаква ни един незабравим ден сред красивата природа! Предлагаме ви екскурзия до обраслия с цветя и растителност кратер на вулкана - Trou aux Cerfs (екскурзия срещу доплащане). Красиво и незабравимо място! След това ще се отправим към Ganga Talao - Grand Bassin - отвъд La Marie и Mare-AUX-Vacoas, където ще видим едно от двете естествени езера на остров Мавриций, почиващо в кратера на угаснал вулкан. Ще видим и най-красивите водопади на отстрова Alexandara Falls. Ще достигнем и до най-високата точка на Мавриций National Gorges Viewpoint. След това ще спрем за почивка и обяд в Sur Morne Panoramic Restaurant (включен в цената). Следва и още една задължителна спирка - цветната земя на Шамарел – дюни в седем цвята, в следствие на вулканична дейност.

Ден 4:

22.02.2024 г. Ле Порт, Реюнион, акостиране в 08:00 ч. 

Реюнион е планински вулканичен остров в Индийския океан, чиято природа разказва историята за раждането на нашата планета. Двата най-известни вулкана на острова са Питон де Фурнес и Питон де Неж. Ерозията на планинския масив около най-високия връх Питон де Неж е образувала невероятни скални формации, приличащи на стръмни амфитеатри – Мафат, Салази и Силаос, които предлагат неземни гледки. Найвпечатляващия от трите е Салази, където се "излива" един от най-красивите водопади на острова. Ще ви предложим организирана екскурзия до Националния парк "Реюнион", в която ще посетим един от най-активните вулкани на планетата - Питон де ла Фурнез, ще видим спиращи дъха гледки, планински върхове и други (срещу доплащане).

Ден 5:

23.02.2024 г. Ле Порт, Реюнион, отплаване в 17:00 ч. 

В днешния ден ще ви предложим посещение на ванилова плантация, където ще научим за отглеждането и обработката на ваниловите шушулки, за да стигнат до нас в познатия ни вид.

Ден 6:

24.02.2024 г. Плаване

Чудесна възможност да се климатизирате в обстановката на дизайнерски кораб на немската круизна компания AIDA. AIDAblu разполага с 1096 кабини с общ капацитет - 2050 пасажера, 17 стилни ресторанта и 12 бара и кафенета. AIDAblu е първият кораб в света със собствена пивоварна, а бирата, която се приготвя в нея е БОНУС за гостите на кораба и се сервира безплатно в бюфетния ресторант на кораба.

Ден 7:

25.02.2024 г. Плаване 

Плаване в посока о-в Сейшели. Още един ден сред Индийския океан... Няма нищо по-успокояващо от безбрежното море и толия бриз. Това е вашето време да пробвате забавленията, които корабът предлага на гостите си – готварски курсове, коктейлни уъркшопи, вечерни представляния, водна аеробика и др.

Ден 8:

26.02.2024 г. Мае, Сейшели, акостиране в 08:00 ч. 

Според легендата, след като Бог сътворил света, му останали шепа диаманти. Той погледнал на изток от Африка и си казал: "Тук мога да създам самата прелест." Пръснал диамантите в океана и създал малко съзвездие от гранит и корали - Сейшелските острови. Природата тук е съхранена такава, каквато са я видели мореплавателите преди повече от 300 години - изумрудени лагуни, коралови рифове, цветове и аромат на дъхави орхидеи. Тук са уникалните палми Коко де Мер - мистериозните кокосови орехи с форма, която буди едновременно смях и възхищение. Мае е най-големия от общо 115-те сейшелски острова. Град Виктория (понякога наричана Порт Виктория) е столица на републиката и е разположена в североизточната част на острова, където ще акостира нашият кораб. Днес ще ви предложим екскурзия до двата най-очарователни острова на Сейшелите – Прален и Ла Диг. (срещу доплащане). Екскурзията ще стартира рано сутринта. С кратък автобусен преход ще бъдем отведени до пристанището, откъдето с моторна лодка ще се придвижим до уникалния остров Прален (продължителност на прехода около 1 час). Първо ще се отправим към парка, където расте рядката палма Коко де Мер (без влизане). Следва посещение на прочутия плаж на Анс Лацио, сочен от местните като най-райското кътче на Земята След това ще продължим с 10 - минутно пътуване с лодка до остров Ла Диг. Третият по големина сейшелски остров, е известен с гигантските си гранитни скали и идиличните си плажове с нежен като пудра захар пясък. Там ще се насладим на вкусен креолски обяд (бюфет-включен в цената) След като похапнем ще се отправим към  Anse Source D’Argent – един от най – красивите и известни плажове в света, където ще имаме време за плаж.

Ден 9:

27.02.2024 г. Мае, Сейшели, отплаване в 19:00 ч. 

Днес предлагаме да се впуснем в изследване и изучаване на забележителностите на остров Мае – най-големият от Сейшелските острови (екскурзия срещу доплащане). Махе е изключителна съкровищница на флора. Растителният свят тук се развива в пълна изолация в продължение на векове. По време на днешната ни екскурзия ще видим: най-красивите плажове на острова на запад, юг и на север, и на източния бряг; ще посетим Национален парк Morne Blanc, с неговите забележителности: фабрика за чай и плантация Arbor Queen (руините на училище, в което са се обучавали децата на робите), корпус с гигантски костенурки; разбира се местния колоритен пазар.

Ден 10:

28.02.2024 г. Плаване 

Чудесно време за плаж край басейните на кораба с коктейл в ръка или чаша бяло вино с много лед.

Ден 11:

29.02.2024 г. Анциранана, Мадагаскар, 09:00 ч. – 19:00 ч.

Пристигане на о-в Мадагаскар  и акостиране на красивият залив Диего Суарес, носещ името на двамата португалски мореплаватели, които първи са стъпили на тези земи.  Най-забележителни в пейзажа са големият залив (вторият по големина след този в Рио де Жанейро), свещеният остров в центъра му, зеленината и кристалната вода.   Посещението ни на Диего Суарес няма как да не включва екскурзия до Emerald Sea - огромна плитка лагуна. Тя бива отделена от Индийския океан чрез преграда от корали и низ от островчета. Място е със свръхестествена красота. (екскурзия срещу доплащане)

Ден 12:

01.03.2024 г. Носи Бе, Мадагаскар, 08:00 ч. – 19:00 ч. 

Ако сте любители на природата, Мадагаскар несъмнено е вашата дестинация. Около 80% от животинските и растителните видове тук не се срещат никъде другаде по света. Сред тях са и прочутите лемури, забавно представени в анимационния филм Мадагаскар. Растителният свят на Мадагаскар е също толкова уникален, колкото и животинския. От осемте вида баобаб, растящи на планетата, шест се срещат на острова. Тук цъфтят също и цели 960 вида орхидеи. В днешния ден ще ви предложим екскурзия до Nosy Tanikely - защитен подводен природен резерват и Nosy Komba, където "мързелуват" на воля лемурите, а за десерт ще посетим традиционно мадагаскарско село. Разбира се няма да пропуснем и плажа, така че си носете бански костюм, слънцезащитен лосион, шапка, очила, плажна кърпа и добро настроение. О, да не забравите и фотоапарата! (екскурзия срещу доплащане)

Ден 13:

02.03.2023 г. Плаване 

Слънце, деликатеси, уют, забавления - има от всичко за всеки на борда на AIDAblu.

Ден 14:

03.03.2024 г. Плаване 

Чудесно време за плаж край басейните на кораба с коктейл в ръка или чаша бяло вино с много лед.

Ден 15:

04.03.2024 г. Порт Луис, Мавриций, акостиране в 08:00 ч. 

Днес ще ви предложим разходка до националната ботаническа градина на острова, а след това ще ви отведем до красив плаж, където да прекарате остатъка от деня. (срещу доплащане). Националната ботаническа градина е дом на невероятно разнообразие от тропически растения, много от които ендемични. Простира се на огромна площ и може да ви отнеме повече от седмица, за да я обходите. Тя съхранява повече от 650 растителни вида, сред които и известните баобаби, палмите бутей, гигантски водни лилии, десетки лечебни растения, голяма градина за подправки и много други. Сред основните забележителности на ботаническата градина са 85-те различни вида палми, донесени от различни краища на света.        След това ще ви отведем до суперплажа Flick and Flack, където ще се отдадете на пълна почивка под топлото слънце и Индийския океан.

Ден 16:

05.03.2024 г. Порт Луис, Мавриций, освобождаване на кораба 

Напускане на кораба. За последния ни ден в Мавриций сме подготвили обзорна екскурзия на острова(включена в цената). След края ѝ, ще се отправим към летището за вечерен полет до София.. 

Ден 17:

06.03.2024 г. кацане в София 

Кацане в София в ранния следобед.

Снимка Наименование Описание
Мавриций Марк Твен е бил много прав. Остров Марвиций е истински Рай, и то на Земята. Климатът е топъл и приятен, екзотиката лъха във въздуха, сините лагуни привличат всеки, нуждаещ се от прохлада, а вкусните плодове като ананаси, банани, манго и папая са в ежедневното меню. Мавриций (Mauritius) е островна държава в югозападния Индийски океан, на около 900 км източно от Мадагаскар. Столицата е Порт Луи, а езиците, на които можете да говорите и да ви разбират, са английски, френски и креолски, ако сте го изучавали в училище :). Островната група в региона е с вулканичен произход, което обуславя и интересната природа на Мавриций – южната част е планинска, централата част платовидна, а в северната са крайбрежните низини. Островът е идеален за двойки и младоженци, които ще се насладят на спокойствието, екзотиката и интимността, които предлага Мавриций. А тези, които търсят екстремни преживявания, могат да комбинират пътешествието си със сафари в Южна Африка. Водните спортове, риболовът и голфът също не са за пренебрегване.Бреговата ивица е 177 км и всяко едно кътче от нея е прекрасно с белите си и нежни пясъци. Най-популярните плажове на юг са Souillac, Le Gris-Gris и Le Morne. Още по на юг се намират и две от забележителностите на Мавриций – водопадите Рочестър и Цветната долина.Кораловите рифове в тази част на света са повече от достъпни. Те са точно пред вас и лесно можете да се полюбувате на неповторимата им красота.
Мадагаскар Красивият залив Диего Суарес носи името на двамата португалски мореплаватели, които първи са стъпили на тези земи. Въпреки, че мадагаскарското му име е Анциранана, почти всички го наричат Диего.Тук се намира и Emerald Sea - огромна плитка лагуна, характеризираща се с тюркоазена сянка, дължаща се на дълбочината, съчетана с пясъчни дъна. По този начин се отделя от Индийския океан с преграда от корали и низ от островчета. Място със свръхестествена красота. Идеалното време за посещение е през дъждовния сезон от ноември до март, когато водата е по-ясна и топла. Освен слънчеви бани и плуване, Emerald Sea е идеално място за гмуркане с шнорхел, кайтсърфинг и уиндсърфинг.
Реюнион Реюнион е планински вулканичен остров в Индийския океан, на 700 км източно от Мадагаскар и 170 км западно от Мавриций. Природата на Реюнион разказва историята за раждането на нашата планета.Двата най-известни вулкана са Питон де Фурнес и Питон де Неж. Ерозията на планинския масив около най-високия връх Питон де Неж е образувала невероятни скални формации, приличащи на стръмни амфитеатри. Това са трите циркуса – Мафат, Салази и Силаос, които предлагат неземни гледки. Посетете впечатляващия Салази, разположен в сърцето на креолската култура, откъдето имате възможност да се любувате на един от най-красивите водопади на острова - Voile de la Mariée. Друга перла, сгушена в циркуса, е селището Хел Бур, което фигурира в списъка на най-красивите френски селища.
Сейшели Сейшелските острови - съзвездие от гранит и корали, с едни от най-запомнящите се и фотографирани пейзажи в света и природа - съхранена такава, каквато са я видели мореплавателите преди повече от 300 години. Изумрудени лагуни, коралови рифове, уникална природа, райска градина от цветове и аромат на дъхави орхидеи. В близост са разположени островите Прален и Ла Диг. Всеки от островите е перла в океана и ще ви изненада с невероятно красивата си природа и морски живот. Прален, с население от 6500 души, е вторият по големина остров в Сейшелските острови. Той е дом на националния резерват Vallée de Mai, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тук са уникалните палми Коко де Мер с мистериозните кокосови орехи от градината на Адам и Ева. На острова ще откриете наистина изящни плажове като Анс Лацио (Anse Lazio) и Анс Жоржет (Anse Georggette), който постоянно са в топ 10 най-добри плажове в света. Оттук ще се отправите към следващия остров – Ла Диг, който ще ви посрещне с приятелска и интимна атмосфера, със спокоен ритъм на живот и спиращи дъха плажове.
Категория Тип кабина Описание Цена
IB Вътрешна Кабина без прозорец
14 m2, палуба - 4,6
6520 лв
MB Kабина с прозорец кабина с прозорец
14 - 19 m2, палуба - 4
7390 лв
BB Кабина с балкон Кабина с балкон
14-19 m2, палуба - 6,7
8120 лв

Цената включва:

✔ Самолетни билети София – Мавриций – София с прекачване в Дубай, включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж
✔ 14 нощи на борда на кораба
✔ трансфери летище-пристанище-летище на о-в Мавриций
✔ Обзорна екскурзия на Мавриций в деня на напускане на кораба
✔  Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион” в бюфета, т.е. закуска, обяд, вечеря и междинни хранения.
✔ Наливно вино, бира по време на хранене
✔ Безалкохолни напитки по време на хранене в бюфета /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
✔ 2 бутилки минерална вода/кабина всеки ден
✔ Пристанищни такси
✔ Такса обслужване
✔ Развлекателни програми на борда на кораба
✔ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ участие в мероприятията на борда: игри, състезания, караоке, тематични вечери, музикалните и театрални представления в театъра, танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
✔ всички забавления за децата на възраст между 3-18 години;
✔ ползване на всички съоръжения на борда – басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека.
✔ Водач от агенцията при записани 15 човека

Цената не включва:

✔ Допълнителните екскурзии по маршрута
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Храната в специализираните ресторанти
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет

Условия за резервация:

✔ Депозит - 30% от стойността на пакета при подписване на договора
✔ Пълно плащане - до 10.01.2024 

Неустойки при анулации:
✔ до 18.12.2023 – 25% от стойността на договора
✔ 19.12 – 31.12. – 30%
✔ 01.01-18.01 – 50%
✔19.01 – 26.01 – 60%
✔ След 26.01.2024 – 100%Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
IB Вътрешна Кабина без прозорец
14 m2, палуба - 4,6
6520 лв
MB Kабина с прозорец кабина с прозорец
14 - 19 m2, палуба - 4
7390 лв
BB Кабина с балкон Кабина с балкон
14-19 m2, палуба - 6,7
8120 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции