Круизен пакет АДРИАТИКА НА ДЛАН през септември 2022 г. | ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ

3170  ЛВ
 Дубровник, Задар, Корфу, Котор, Бари, Триест,
 AIDAblu
 8 дни

Изтекла оферта!


Снимки

Програма

Ден 1:

11.09.2022 София – Корфу, отплаване в 22:00 ч. 

 Сутрешен директен полет София – Корфу в 06:40 ч.. Кацане в 08:00 ч., посрещане на летището от транспортната фирма партньор, трансфер до пристанището в Корфу и настаняване на кораба. Отплаване в 22:00 ч.

Ден 2:

12.09.2022 плаване 

 Днес имате възможност да разпуснете и да се насладите на забавленията и удобствата, които ви предоставя круизния кораб. Повече информация за ресторантите на борда можете да прочетете тук: https://travelholidays.bg/external/aida-restoranti 
Нека не забравяме, че в цената на круиза са включени наливни бира и вино. :)

Ден 3:

13.09.2022 Триест, Италия 08:00 ч. – 19:00 ч. 

Места за посещаване: Венеция, пещерата Постойна  и замъка Предяма, езерото Блед 
Наричат Триест още - прозореца към Адриатика. Триест e впечатляващ град с изключителна старинна архитектура и морски чар. Само на няколко километра от словенската граница в Триест се събират много култури. Православните църкви и синагоги свидетелстват за близостта до Балканите, а неокласическите сгради разказват за виенско вдъхновение. Сгушен между Средиземно море и дивата природа на река Карсо. По фасадите на сградите ще откриете следи от множество различни епохи.         Старият град на Триест не е еднствената възможност за посещение по време на престоя. Можете да избирате също дали да не посетите Венеция (отново или за първи път), пещерата Постойна и замъка Предяма, а защо не живописното езеро Блед.

Ден 4:

14.09.2022 Задар, Хърватия 08:00 ч. – 16:00 ч.            

Места за посещаване: Задар, Национален парк Крка 
Хърватският пристанищен град Задар се намира в т.нар район Северна Далмация на Адриатическо море. Тук ще откриете бурната история и богатото културно наследство на Задар, включително историческата крепост на стария град като част от Световното наследство на ЮНЕСКО. В никакъв случай не пропускайте да посетите първия в света Морски Орган в Задар, на който морето „свири“ акорди в пет тоналности, получени от матрицата на акапелното пеене. В околностите на Задар има множество красиви плажове и няколко национални парка с ВПЕЧАТЛЯВАЩА природна красота. Препоръчваме горещо национален парк Крка, на 80 км от Задар с впечатляващите му водопади.

Ден 5:

15.09.2022 Котор, Черна Гора 12:00 ч. – 22:00 ч.         

 Места за посещаване: Котор 
В този ден няма да има ранно ставане, но в никакъв случай не трябва да пропускаме преминаването през 30 километровия фиорд на Которския залив. Крепостният остров Мамула охранява входа на залива. Отстрани на фиорда планините, високи над 1000 м и покрити с борови дървета, се спускат стръмно в морето. В края на котловините град Котор е приклекнал на фона на планинските склонове - сякаш са сраснали заедно. Круизът в Которския залив е незабравимо преживяване. Тук ще разберете защо град Котор, както и целият залив, са под почетната защита на ЮНЕСКО. Тук ще ви предложим да разгледате не само Котор, а ще отскочим и до великолепния Будва (допълнителна екскурзия).

Ден 6:

16.09.2022 Дубровник, Хърватия 07:30 ч. – 18:00 ч. 

Места за посещаване: Дубровник, Цавтат
"Перлата на Адриатика" - това е Дубровник! Някои дори твърдят, че пристанищният град е най-красивият в цялото Средиземноморие и си струва повече от едно пътуване. Като магнит за индивидуални пътници, групови туристи и круизни кораби. Дубровник има бърз пулс, особено през лятото и ранната есен! Имаме цели 10 часа и половина да усетим този пулс! И за да бъде пълно преживяването, Ви предлагаме да посетите също и приказния Цавтат, намиращ се само на 20 километра от Дубровник. Вижте сами дали известният ирландски поет Джордж Бернхард Шоу е бил прав, който определя Дубровник като „Рай на земята“.

Ден 7:

17.09.2022 Бари, Италия 07:00 ч. – 16:00 ч. 

Места за посещаване: Бари, Алберобело, Матера 
Живописни алеи, елегантни булеварди и внушителни сгради - Бари ви посреща с типичен южноиталиански привкус, кулинарни изкушения и очарователна среда. Столицата на Апулия с красивата си римска катедрала Сан Сабино е идеална отправна точка, за да опознаете "тока" на италианския ботуш с всички съседни региони и да се насладите на средиземноморския начин на живот. Ако вече сте били в Бари, то естествения избор за вас ще бъде Алберобело или Матера.
 Град Матера се намира на час и половина път от Бари и през 2019 година бе избран за Европейска столица на културата заедно с Пловдив. Това е един от най-впечатляващите градове в Европа, чиито жители са обитавали домове, издълбани в пещерите, които днес му придават почти нереален облик. Алберобело е малко градче, което е известно със своите наистина уникални сгради, наречени трули. Понеже данъците за здравите и измазани къщи били много високи, бедните селяни в този район започнали да строят къщите си само от камъни, без спойка и без хоросан. Така те влизали в категорията „временни, нестабилни и лесно разрушими постройки“ и не подлежали на облагане. Къщите имат необичайна архитектура с голяма историческа стойност, затова са част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Ден 8:

18.09.2022 Корфу, Гърция, акостиране в 06:00 

 Днес освобождаваме кораба и се отправяме на полудневен тур на Корфу, който ще завърши на летището, откъдето ще излетим с директен полет в 18:30 ч и ще кацнем на летище София в 19:40.

Снимка Наименование Описание
Дубровник Дубровник е изпълнен с живот през цялата година. Зад градските стени може да се види удивителната красота на мраморните облицовки в Стария град. Из площадите и малките алеи, в кафетата и баровете винаги е пълно с хора. Чистите плажове и кристалната вода, заобикалящи града, грабват посетителите с чара си. "Ако искате да видите земния рай, елате в Дубровник", възкликва възхитено Джордж Бърнард Шоу, когато през 1929 г. за пръв път пристига там.
Задар Задар е град на залезите. Намерете някой, с когото да отидете. Някой, с когото да се държите за ръка докато ходите по плажа и се радвате на чудните облаци в подпаленото небе. На брега на Адриатическо море в хърватския град Задар е разположен един необикновен и музикален инструмент - Морският орган.
Корфу Корфу (Corfu, на гръцки Kerkyra, Керкира) е вторият по големина гръцки остров в Йонийско море. Централният му град - Корфу, се нарича в модерния гръцки Керкира на името на речната нимфа от митологията. Според легендата бог Посейдон се влюбил в нимфата Керкира и я отвлякъл на необитаем остров, който нарекъл в нейна чест. Корфу е сложен и очарователен град, един от най-красивите в Гърция.
Котор Разположен в най-южния фиорд в Европа - Которския залив (Boka Kotorska), Котор (Kotor) не би могъл да се радва на по-контрастни пейзажи. Укрепеният стар град се е сгушил в подножието на хълма Свети Иван и планинския масив Ловчен, а улиците като лабиринт ви изненадват с кафенета, църкви и ресторанти на скритите площади. Надвисналите сякаш планини осигуряват защита на целия залив, а морето е мастиленосиньо. В северната част на града протича късата, но буйна река Шкурда, а в западната се намира изворът Гурдич. отор е включен в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО заради важната си роля в изкуството и културата в миналото и естественото си пристанище. В града ще усетите влиянието на Древна Гърция и Древен Рим, Балканите, средиземноморската култура и венецианската архитектура.
Бари Живописни алеи, елегантни булеварди и внушителни сгради - Бари ви посреща с типичен южноиталиански привкус, кулинарни изкушения и очарователна среда. Столицата на Апулия с красивата си римска катедрала Сан Сабино е идеална отправна точка, за да опознаете "тока" на италианския ботуш с всички съседни региони и да се насладите на средиземноморския начин на живот.
Ако вече сте били в Бари, то естествения избор за вас ще бъде Алберобело или Матера.

Триест Наричат Триест още - прозореца към Адриатика. Триест e впечатляващ град с изключителна старинна архитектура и морски чар. Само на няколко километра от словенската граница в Триест се събират много култури. Православните църкви и синагоги свидетелстват за близостта до Балканите, а неокласическите сгради разказват за виенско вдъхновение. Сгушен между Средиземно море и дивата природа на река Карсо. По фасадите на сградите ще откриете следи от множество различни епохи.        
Категория Тип кабина Описание Цена
IV кабина без прозорец 14 m2, палуба - 4,5,6,7,8,9 3170 лв
MV кабина с прозорец 14 - 17 m2, палуба - 4,5,6 3400 лв

Цената включва:

✔ Самолетни билети с включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж
✔ 7 нощи на борда на кораба AIDA Blu
✔ трансфери летище-пристанище-летище
✔  Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион” в бюфет ресторантите, т.е. закуска, обяд, вечеря и междинни хранения
✔ Наливно вино и бира по време на хранене
✔ Безалкохолни напитки по време на хранене в бюфета /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
✔ Пристанищни такси
✔ Такса обслужване
✔ Развлекателни програми на борда на кораба
✔ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери
✔ музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза
✔ всички забавления за децата на възраст между 3-18 години
✔ ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека
✔ Водач при записани 15 човека

Цената не включва:

✔ Допълнителните екскурзии по маршрута
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Храната в специализираните ресторанти 
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет 
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата

Условия за резервация:

✔ Депозит в размер на 55% при сключване на договора
✔ Доплащане до 11.08.2022


НЕУСТОЙКИ ПРИ АНУЛАЦИИ: 
✔До 11.08.2022 – задържане на депозита
✔12.08 - 26.08.2022  - 90% от заплатената сума
✔След 26.08.2022  - 100% от заплатената сума

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
IV кабина без прозорец 14 m2, палуба - 4,5,6,7,8,9 3170 лв
MV кабина с прозорец 14 - 17 m2, палуба - 4,5,6 3400 лв


✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и кабините 
✔ Изисква се завършен ваксинационен цикъл за гости над 12 години (вкл.) 
✔Всички гости над 3 години (вкл.) следва да представят отрицателен антигенен тест от сертифицирана лаборатория на английски език с мокър печат.

Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции