Круизен пакет АЗИЯ НА ДЛАН ноември 2023г. | ПОТВЪРДЕНА ГРУПА | 2

5790  ЛВ
 Банкок, Боракай, Борнео, Бруней, Манила, Пуерто Принцеса , Сингапур, Хо Ши Мин,
 Norwegian Jewel
 15 дни

Азия и нейните забележителности и култура са акцентът на новото ни предложение. В това 14-дневно пътешествие с кораба Norwegian Jewel ще посетим Тайланд, Виетнам, Сингапур и малайзийския остров Борнео. Последните дестинации по круизния маршрут са на Филипините - подземната река Пуерто Принцеса и плажовете на Боракай, както и столицата - Манила.


РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.03.2023

ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ

ОСВОБОДИХА СЕ 2 МЕСТА ВЪВ ВЪТРЕШНА КАБИНА

Дата: 17.11.2023г.

Маршрут: София - Банкок - Фу Ми (Хо Ши Мин) - Сингапур - Муара (Бруней) - Кота Кинабалу (Малайзия) - Пуерто Принцеса (Филипини) - Боракай (Филипини) - Манила-София

Акценти на програмата:
✔Самолетни билети
✔10 нощувки на борда на Norwegian Jewel, пълен пансион
✔2 нощувки в Банкок
✔Включена в цената обзорна екскурзия в Манила
✔Представител на туроператора през цялото пътуване при минимум 15 записани туристи

Възможно е за това плаване да се изискват Ковид-ваксинация или тестове за някои от дестинациите по маршрута.


Снимки

Програма

Ден 1:

17.11.2023 София

Полет от Летище София в 12:50.

Ден 2:

18.11.2023 Банкок

Кацане в Банкок в 12:40 ч, трансфер до хотела. Свободно време, нощувка.

Ден 3:

19.11.2023 Банкок

Закуска.Обзорна екскурзия на столицата на Тайланд(срещу доплащане). Банкок е изпълнен с изумителни забележителности – културни и развлекателни, които задължително трябва да видите: Храмът на Изумрудения Буда, който е част от Кралския дворец и е един от най-свещените будистки храмове в Банкок. Полюбувайте се на впечатляващата тайландска архитектура и пищния дизайн на комплекса Grand Palace. Той е една от най-популярните забележителности не само на Банкок, но и в цял Тайланд. Ще ви позвозим на катер през канала до Храма на Зората, една от най-емблематичните забележителности в Банкок. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:

20.11.2023 Банкок-Лаем Чабанг, отплаване в 19:00ч.

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до круизния терминал за чекиране и настаняване на кораба.

Ден 5:

21.11.2023 Плаване

Свободен ден за релакс, забавления и опознаване на кораба.

Ден 6:

22.11.2023 Фу Ми(Хошимин), 07:00-19:00ч.

Хо Ши Мин е град на контрасти. Редом с оживените пазари, препълнените кафенета по тротоарите и многобройните студия за масаж и акупунктура, в града усилено се строят и модерни небостъргачи. Възможност за обзорна екскурзия до най-атрактивните за туристите обекти: пищния пазар “Бен Тханх”, “Двореца на обединението” - символ на края на Виетнамската война, Пагодата на Нефритения Буда,  катедралата “Нотр Дам”.

Ден 7:

23.11.2023 Плаване

Свободен ден за релакс и забавления на борда на кораба.

Ден 8:

24.11.2023 Сингапур 07:00-19:00ч.

Закуска. По желание(срещу доплащане) – обзорна екскурзия. Ще се отправите към колониалния център на Сингапур и най-значимите му старинни сгради – Върховния съд, катедралата Св.Андрей, старинния хотел Рафълс. Ще продължите към символа на града – Мерлион, митическо същество с глава на лъв и тяло на риба. Минавайки през центъра на града, ще видите архитектурни шедьоври от края на 20 и началото на 21 век: театралния комплекс Еспланда, небостъргачите Рафълс Плейс. Ще посетите китайския квартал с будисткия му храм, старинни къщи-магазини и ултрасъвременни офиси, чайни и сувенирни магазини.

Ден 9:

25.11.2023 Плаване

Свободен ден за релакс и забавления на кораба.

Ден 10:

26.11.2023 Муара, Бруней 10:00-19:00ч.

Малкото султанство Бруней е разположено в северната част на остров Борнео. Станало пословично със своите богатства, то се нарежда на пето място в света по брутен вътрешен продукт на човек от населението. Също така е една от двете държави в света без държавен дълг. Просперитетът може да бъде усетен навсякъде в султанството. Негов източник са богатите залежи от петрол. Тук ще видите най-големия дворец в света и ще можете да посетите Кралския музей, съхраняващ експонати на изкуството от древността до днес. Забележителна е и почти недокоснатата природа на острова.

Ден 11:

27.11.2023 Кота Кинабалу (Малайзия) 07:00-16:00ч.

Следващото пристанище, също е разположено на о.Борнео. Любителите на природата могат да се отправят към Националния парк Кинабалу. Обявен през 2000 година от ЮНЕСКО за част от световното наследство, един от най-големите в света, той се отличава с изключително биоразнообразие. Морският национален парк Тунку Абдул Рахман е рай за гмуркачите. Тук можете да наблюдавате най-прекрасните коралови рифове и пъстроцветните им обитатели. В съседство,  имате възможност да запознаете с бита на местното население сега и в миналото, като посетите традиционното селище Mari Mari.

Ден 12:

28.11.2023 Палаван, Пуерто Принцеса (Филипини) 10:00-19:00ч.

Пристанището на острова е врата към уникалния Национален парк на подземната река Пуерто Принцеса. Входът към реката е през град Сабанг. От там с лодка ще преплавате около километър под земята. Очакват ви впечатляващи скални формации и сталактити, както и една от най-големите пещери в света. Любителите на природата могат да се разходят с лодка през мангровата гора. Ще попаднат в един удивителен свят, в който застрашени животни са намерили убежище. Струва си да отделите време и за една разходка из града или да прекарате деня в плажуване на съседния залив.

Ден 13:

29.11.2023 Боракай(Филипини) 09:00-18:00ч.

Кораловият остров Боракай се намира на около 315 км южно от Манила, столицата на Филипините. Макар и малък – не повече от 7 км дължина и 1 км широчина, той предлага невероятни възможности за почивка и попада в класациите на най-добрите острови. Името му идва от местната дума „борак”, която означава „памук”. Тя описва цвета и усещането на местните плажове, с пясък бял и фин като пудра захар. „Белият плаж” е сред 10-те най-красиви плажове в света. Забележителни места са пещерата на прилепите в Япак, връх Лухо, от който се открива панорама към източния бряг на острова, мъртвата гора, която е покосена от тайфун – мъртви мангрови дървета и градината с екзотични тропически пеперуди.

Ден 14:

30.11.2023 Манила, освобождаване на кораба след 07:00ч.

След освобождаване на кабините, сме подготвили една обиколка с посещение на най-интересните забележителности на столицата на Филипините(включена в цената).  Счита се, че Манила е един от най-гъсто населените градове в света. Разположен е на устието на р.Пасиг, вливаща се в Манилския залив на остров Лусон. Градът има дълга история, започваща от основаването му от известния испански конкистадор Лопес де Легаспи на 24.06.1571 г. През 1595 г. Манила става столица на Филипинския архипелаг. Най-старият район на града е Интрамурос, което буквално означава обграден от стени. Този район, макар и разрушен по време на бойните действия през Втората световна война, в наши дни е възстановен и в него живеят около 5-6 хил. жители. Старата крепост е основен обект при туристическите обиколки в столицата. Първоначално населението в района изповядвало мюсюлманството, но постепенно започнала христианизацията и днес Филипините е най-голямата азиатска католическа страна.
Нееднократно китайците се опитват да увеличат влиянието си на островите от архипелага, а за известно време Манила е била и английско владение (1762-1764 г.), по  време на Седемгодишната война. Градът бил подложен на ограбване и после дълго се възстановявал.
През 1898 г. по време на испанско-американската война градът е завзет от американците. По-късно, по време на Втората световна война, Манила е окупирана от японците. В края на 1944 г. и началото на 1945 г. японците избиват над 100 хил. жители на града, една от най-черните страници в историята му. Последвалата американска бомбандировка през март 1945 г. превръща града почти напълно в руини. Постепенно Манила се възстановява и поема своите функции на столица на независимата държава Филипини, макар американското икономическо влияние да остава за още дълго време.
най-старата църква  на града „Св. Августин”, построена през 1607 г. Тя е обявена от ЮНЕСКО за Световно културно и историческо наследство. В нея в достолепен каменен саркофаг е погребан основателят на града Мигел Лопес де Легаспи, ролята на когото може да се сравни с тази на други известни конквистадори, като Кортес в Мекско и Писаро в Перу. В края на деня, автобусът ще ни отведе на летище Манила за вечерен полет до София.

Ден 15:

01.12.2023 София

Кацане в София на обяд.

Снимка Наименование Описание
Банкок Банкок е изпълнен с изумителни забележителности – културни и развлекателни, които задължително трябва да видите: Храмът на Изумрудения Буда, който е част от Кралския дворец и е един от най-свещените будистки храмове в Банкок. Полюбувайте се на впечатляващата тайландска архитектура и пищния дизайн на комплекса Grand Palace. Този впечатляващ комплекс е една от най-популярните забележителности не само на Банкок, но и в цял Тайланд.
Боракай Боракай е малък остров с коралов произход, разположен в централната част на архипелага Филипини. Дълъг е 7 км., а в най-тесния си участък е широк едва 1 км. Въпреки малките си размери, Боракай предлага невероятни възможности за прекарване на свободното време и често попада в класациите на най-добрите ваканционни дестинации. Туристите са повече от единодушни, когато възхваляват красотата на Боракай -прекрасни плажове с бял пясък, кристално чисти води, изобилна тропическа растителност, магични залези, голямо разнообразие от възможности за настаняване за различни бюджети и разбира се, много забавление. Най-подходящото време за почивка на този страхотел остров е от ноември до март. Имайте в предвид, че това е високият сезон и цените на хотелите са по-високи.
Борнео Борнео е третият по големина остров в света. Той може да те впечатли със своята 130 милиона годишна - джунгла, най-голямото цвете в света и многобройните застрашени видове, които живеят тук. Малайзийската част на остров Борнео се състои от два щата – Саба и Саравак и една федерална територия – безмитния остров Лабуан. Държавата Бруней Дарусалам препречва сухоземния път между Саба и Саравак. На влизане в Саравак в паспорта се бие отделен печат. Щатът Саба е най-промотиран за туристи, но за истински вкус от Борнео ние препоръчваме нетуристическия Саравак.
За много посетители на Борнео най-запомнящият им  момент е да видят дива орангутанова или хоботска маймуна, която се люлее през джунглата, да наблюдават делфин Иравади в блестящите води на Южнокитайско море. Животните от джунглата са срамежливи по природа, но добрият водач може да ви помогне да разберете разликата между лоза и лоза змия, между клонка и клечка насекомо.
Бруней Малкото султанство Бруней е разположено в северната част на остров Борнео. Станало пословично със своите богатства, то се нарежда на пето място в света по брутен вътрешен продукт на човек от населението. Също така е една от двете държави в света без държавен дълг. Просперитетът може да бъде усетен навсякъде в султанството. Негов източник са богатите залежи от петрол. Тук ще видите най-големия дворец в света и ще можете да посетите Кралския музей, съхраняващ експонати на изкуството от древността до днес. Забележителна е и почти недокоснатата природа на острова.
Манила Манила е столицата и вторият по големина град на Република Филипини. Това е най-населеният регион на страната и един от най-гъсто населените в света. Той е и основният портал за международни пътници, които отиват до Филипините с полети.Когато кажете „Манила“, това може да означава две неща. Първо, може да имате предвид град Манила, столицата на Филипините. Манила е съставена от 16 административни области, които включват Бинондо, Ермита, Интрамурос, Малат и Куапо, наред с други.Второ, може да говорите за по-голямата област на метрополитена Манила, който също за кратко наричат Манила. Официално е известен като Национален столичен регион (NCR) или Метро Манила и се състои от град Манила, Макати, Кезон Сити, Параняк, Пасай и Тагуг. Манила е чудесна целогодишна дестинация. За разлика от островните дестинации във Филипините, тук има много неща, които може да правите и през дъждовния сезон. Но ако искате да изживеете Манила, включително нейните атракции на открито, напълно, обърнете внимание на месеците с най-слънчевите дни.
Пуерто Принцеса Пуерто Принцеса е най-големият и главен град на остров Палаван – третият по големина остров на Филипини. Градът е главно пристанище на острова, името е остатък от испанското колониално присъствие.
Сингапур Сингапур е островен град държава. Името му означава „град на лъва“. Той е смятан за най-чистия и зелен мегаполис в Азия. Известни забележителности тук са Ботаническата градина, Орчард Роуд, който включва километри търговски центрове, Марина Бей - най-новата част на Сингапур, Gardens by the bay със Супер дърветата.
Хо Ши Мин Хошимин е град във Виетнам. Намира се северно от делтата на река Меконг, на западния бряг на река Сайгон. До 1976 г. градът носи името Сайгон, когато е преименуван на името на лидера на Виетнамската комунистическа партия Хо Ши Мин. Главната улица в тази област се нарича Bui Vien Street и служи за основен ориентир. В района има голямо разнообразие от заведения, ресторанти, барове и определено нощния живот кипи с пълна пара. модерен мегаполис, който умело съчетава модерното строителство с красиви колониални постройки. През 1859 година французите са завладели Сайгон и това е довело до елегантната архитектура и широките булеварди. Днес градът е популярна туристическа дестинация поради своята интересна култура, класическата френска архитектура и лъскави небостъргачи, както и с богато украсени храмове и пагоди.
Категория Тип кабина Описание Цена
IB Вътрешна каюта Площ 12 кв.м., палуба 4, 5, 8, 9, 10, 11 5790 лв

Цената включва:

✔Самолетни билети София-Банкок и Манила-София (с прекачване) с включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж
✔10 нощи на борда на кораба
✔2 нощувки със закуска в хотел**** в Банкок
✔Всички трансфери по програмата
✔Обзорна екскурзия в Манила
✔Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион” в бюфета, т.е. закуска, обяд, вечеря и междинни хранения
✔Пристанищни такси
✔Развлекателни програми на борда на кораба
✔Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔Участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери
✔Музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза
✔Всички забавления за децата на възраст между 3-18 години
✔Ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека
✔Представител на туроператора при записани минимум 15 човека

Цената не включва:

✔Всички допълнителните екскурзии по маршрута(включена е единствено в Манила)
✔SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔Храната в специализираните ресторанти
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет
✔ Такса за издаване на виза за Тайланд – около 55 EUR
✔ Такса за издаване на виза за Виетнам – 99 USD. Издава се на борда на кораба
✔ Такса обслужване – 16 USD/човек/ден. Заплаща се на борда на кораба

Условия за резервация:

✔ Депозит 1 - 1600 лв за записвания до 31.05.2023. Заплаща се веднага след потвърждаване на резервация.
✔ Депозит 2 - 1200 лв до 31.07.2023
✔ Пълно плащане - до 30.09.2023

Неустойки при анулации:
✔ До 31.05.2023 -  700 лева/човек
✔ 01.06-21.07.2023 – 20% от стойността на круизния пакет
✔ 22.07-29.09.2023 - 50%
✔ 30.09-17.10.2023 – 75%
✔ След 17.10.2023 – 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
IB Вътрешна каюта Площ 12 кв.м., палуба 4, 5, 8, 9, 10, 11 5790 лв


Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции