Круизен пакет ЦЕНТРАЛНА АМЕРИКА И КАРИБИ ОТ ПАНАМА декември | НЯМА МЕСТА

4990  ЛВ
 Оранестад, Вилемстад, Картахена, Панама, Панамски канал, Бонер,
 Rhapsody of the seas
 10 дни

Круизна програма в Централна Америка и Кариби е равно на екзотика. На това плаване корабът Rapsody of the seas ще ви отведе не само до вълшебните островни плажове и розовите фламинго, но и до културата на местните. В края на програмата ще бъдете топло посрещнати от индианското племе Ембера в тяхното село.

София - Панама - Картахена (Колумбия) - Кралендайк (Бонер) - Вилемстад (Кюрасао) - Ораниестад (Аруба) - Колон (Панама) - София

Дата: 8 декември 2023

Други дати:
16.12.2023 - 02.01.2024 Коледа и Нова Година | Програма
10.02.2024 – 22.02.2024 | Програма

НЯМА МЕСТА

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.08.2023


ПАНАМА - КОЛУМБИЯ - БОНЕР - КЮРАСАО - АРУБА

Акценти на програмата:

✔ Самолетни билети София-Панама-София с прекачване, с включени летищни такси и чекиран багаж
✔ 2 нощувки със закуски в 4-звезден хотел в Панама сити
✔ 7 нощувки на борда на Rhapsody of the seas с изхранване "Пълен пансион"
✔ Обзорна екскурзия на Панама сити
✔ Екскурзия до селото на индианското племе Ембера
✔ Застраховка :Асистанс" с покритие 10 000 EUR
✔ Представител на туроператора при минимум 10 записани
✔ Такса обслужване на борда на кораба, включена в цената - 101 EUR/човек

Вече без изисквания за Ковид-ваксинация и тестове!


Снимки

Програма

Ден 1:

08.12.2023: София-Панама
Полет от София до Панама с прекачване. Вечерно кацане. Трансфер до хотел 4*. Свободно време, нощувка.

Ден 2:

09.12.2023:  Панама-Колон
Закуска. Освобождаваме стаите и се отправяме към пристанището в град Колон. Чекиране и настаняване на кораба. Отплаваме в 18:00.

Ден 3:

10.12.2023: Картахена, Колумбия 10:00-18:00
Картахена де Индиас - един от най-старите градове в Латинска Америка, главен център на испанските колонизатори и петият по големина град в Колумбия. А перлата в короната е Старият град на Картахена - Сиудад Виеха, където за вас ще се открият гледки на цветни дървени балкони, вътрешни дворове с много цветя, тесни калдъръмени улички, величествени резиденции, столетни църкви и много други. Само на час път с лодка от града се намират островите Росарио – архипелаг от частни острови, обявени за национален парк, заради красивата си непокътната екосистема. Тук можете да се полюбувате на кристално чистите води на Карибско море, да се гмуркате или пък да релаксирате на плажа Playa Blanca.

Ден 4:

11.12.2023: Плаване
В този ден имате възможност да се насладите на удобствата и забавленията, които ви предлага круизният кораб.

Ден 5:

12.12.2023: Кралендайк, Бонер 08:00-18:00
Бонер е отвъдморска територия на Нидерландия. Тук морската вода е толкова чиста, че има видимост до 30 м дълбочина. Това привлича гмуркачи и уиндсърфисти от цял свят. От столицата за 10 минути с автомобил се стига до залива  Lac Bay – един от най-добрите в Бонер.  Там, на бара, с чаша в ръка можете да наблюдавате професионални сърфисти. Основната историческа забележителност е Форт Орандж, построен през 1639 г от Холандската западноиндийска компания.

Ден 6:

13.12.2023: Вилемстад, Кюрасао 08:00-18:00
Кюрасао също е Нидерландска територия, а Вилемстад е най-големият и най-населен отвъдморски град на Кралство Нидерландия. Гордее се със своята архитектура, повлияна от Холандския стил. Централната част на града, със своите характерни сгради е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Близките плажове изкушаващо предлагат ситен пясък и лазурно-синьо море.

Ден 7:

14.12.2023: Ораниестад, Аруба 08:00-18:00
Обгърнат от тюркоазените карибски води, постоянно гален от слънчеви лъчи и разхлаждан от пасати, островът предлага чудесен климат през цялата година и вълшебни гледки на едни от най-красивите плажове в света, по които съвсем небрежно се разхожда розово фламинго. Каквото и да кажем за острова, едва ли ще бъде достатъчно. Аруба не може да бъде описана, Аруба трябва да бъде видяна.

Ден 8:

15.12.2023: Плаване
В този ден имате възможност да почивате и да се насладите на удобствата и забавленията, които ви предлага круизният кораб.

Ден 9:

16.12.2023: Колон, Панама – освобождаване на кораба след 08:00 ч.
В този ден приключва круизната част на нашето пътешествие. Следва трансфер до 4-звезден хотел в Панама сити. Предлагаме допълнително, за желаещите, възможност да надникнете в живота на индианското племе Ембера(включена в цената). След трансфер до пристана за лодки, ще се качите на традиционно, издълбано кану и ще се отправите по река Чагрес към индианското селище. По пътя ще имате възможността да се насладите на гледки от гъстата джунгла. Следва посещение на традиционно индианско село. Там ще се запознаете с начина на живот на индианците. Те ще ви приготвят обяд от риба и плодове. Преди да се разделите с тях, ще присъствате на традиционни танци, ще имате възможност да си купите ръчно изработени сувенири или да си направите временни индиански татуировки.
Следва трансфер и настаняване в хотел в Панама сити. Свободно време. Нощувка.

Ден 10:

17.12.2023: Панама сити
Закуска. За последния ни ден в Панама сити сме подготвили обзорна екскурзия (включена в цената). Тя ще започне около обяд, след освобождаване на хотела. Основан през 1519 год. като испанска колония, Панама Сити е първият европейски град на брега на Тихия океан. Древните останки и до ден днешен привличат туристи от цял свят. Започваме днешната разходка от старата част на града – Сан Фелипе или Каско Антигуо. Това е най-живописната и исторически интересна част на града, богата със своята архитектура, великолепието от края на колониалния период и стари традиции. Най-изтъкнатите забележителности на Сан Фелипе са площадът с Катедралата, останките на стари църкви и манастира Санто Доминго с арката Арко Чато, музеят на колониалното и религиозното изкуство, йезуитската църква Ла Компаня, университетът, площад Ерера и други. Цялата стара част – Сан Фелипе е включена в световното културно наследство на ЮНЕСКО. След това ще разгледаме и съвременната част на града, която непрестанно се развива и може да се похвали с последните световни технологии, уникални небостъргачи, бизнес и жилищни сгради, построени по най-съвременен модел, а търговските центрове със световноизвестни марки и петзвездните хотели не отстъпват и на най-известните европейски и американски сгради. Всички тези модернизации в града са допринесли за славата му на развиващ се търговски град, близнак на Маями.
Накрая ще завършим с посещение на световноизвестния Панамски канал, наричан също и „Осмото чудо на света“. Той е несъмнено най-популярната и впечатляваща атракция в Панама.
Следва трансфер до летището в Панама за вечерен полет до София.

Снимка Наименование Описание
Оранестад
Обгърнат от тюркоазените карибски води, постоянно гален от слънчеви лъчи и разхлаждан от пасати, островът предлага чудесен климат през цялата година и вълшебни гледки на едни от най-красивите плажове в света, по които съвсем небрежно се разхожда розово фламинго. Каквото и да кажем за острова, едва ли ще бъде достатъчно. Аруба не може да бъде описана, Аруба трябва да бъде видяна.
Вилемстад
Вилемстад е град на остров Кюрасао, административен център на нидерландската територия Кюрасао и бившите Нидерландски Антили. Той е най-големият и най-населен отвъд морски град на Кралство Нидерландия. Разположен е на залива Шотегат. Вилемстад се гордее със своята колониална архитектура, която е силно повлияна от нидерланския стил. Централната част на града, със своите характерни сгради, е в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство.Поради разположението си в близост до нефтените находища на Венецуела, политическата си стабилност, наличието на рафинерия и дълбочината си пристанището на Вилемстад е добре развито и е сред най-големите в Карибско море.
Историческата зона на Вилемстад е пример за колониална търговска и административна спогодба. Той е създаден от холандците на остров Курасао, разположен в южната част на Карибите, близо до върха на Южна Америка. Започвайки с построяването на Форт Амстердам през 1634 г. на източния бряг на залива Синт Анна, градът се развива непрекъснато през следващите векове.
Картахена
Картахена де Индиас - един от най-старите градове в Латинска Америка, главен център на испанските колонизатори и петият по големина град в Колумбия. А перлата в короната е Старият град на Картахена - Сиудад Виеха, където за вас ще се открият гледки на цветни дървени балкони, вътрешни дворове с много цветя, тесни калдъръмени улички, величествени резиденции, столетни църкви и много други.
Панама
Панама е трансконтинентална държава в Централна Америка и Южна Америка, граничи с Коста Рика на запад, Колумбия на югоизток, Карибско море на север и Тихия океан на юг. Столицата и най-големият град е град Панама, чийто столичен район е дом на почти половината от 4 милиона души в страната. 
Панама е била обитавана от местни племена, преди испанските колонисти да пристигнат през 16 век. Отцепила се е от Испания през 1821 г. и се е присъединила към Република Гран Колумбия, представляваща съюз между Нуева Гранада, Еквадор и Венецуела. След разпадането на Гран Колумбия през 1831 г., Панама и Нуева Гранада в крайна сметка се превръщат в Република Колумбия. С подкрепата на Съединените щати Панама се отдели от Колумбия през 1903 г., позволявайки изграждането на Панамския канал да бъде завършено от Инженерния корпус на американската армия между 1904 и 1914 г. Договорите между Торихос и Картър от 1977 г.  прехвърлят контрола на канала от САЩ на Панама на 31 декември 1999 г.

Панамски канал
Панамският канал е изкуствено прокопан канал, който пресича Панамския провлак в най-ниската му част на територията на Панама, свързва Тихия океан с Атлантическия океан и разделя Северна от Южна Америка. Обявен е за едно от Седемте чудеса на модерния свят. Това е един от най-големите и трудни строителни проекти, чието прокопаване оказва значително влияние върху корабоплаването между двата океана, като елиминира необходимостта от изминаване на дългия и опасен път през Магелановия проток илинос Хорн. Кораб, отправил се от Ню Йорк за Сан Франциско през канала изминава 9500 km – по-малко от половината на курса от 22 500 km около нос Хорн. Панамският канал има следните размери: дължина 81,6 km, дълбочина 12,5 m, широчина 150 m. Съоръжен е с три системи от шлюзове. За едно денонощие се прекосява от 48 кораба.
Панама Сити е интересен град с много дълга история, запазил в себе си следи от отминали епохи, град на бедни и богати, станал символ на бурното развитие на страната през последните десетилетия. Основан е през 1519 г., но е столица на Панама от 1903 г. и постепенно се превръща във важен икономически и търговски център. В наши дни всички големи световни банки имат свои офиси тук. Жителите на града заедно с предградията надминават 1,3 млн. души и продължават да се увеличават.  
Бонер Бонер е остров на Нидерландия в Карибско море, част от архипелага Малки Антили. Към основните забележителности се отнася Форт Оранж в столицата. Той е построен през 1639 г. от Нидерландската западноиндийска компания. От 1837 г. фортът служи за отбрана. През 1932 г. към него е построена каменна кула за морски фар.
Категория Тип кабина Описание Цена
4V Вътрешна кабина 4990 лв
4N Кабина с прозорец 5100 лв
4B Кабина с балкон 6130 лв

Цената включва:

✔ самолетни билети София-Панама-София с включени летищни такси и чекиран багаж
✔2 нощи в 4* хотел в Панама с вкл.закуска
✔7 нощи на борда на Rhapsody Of The Seas на база пълен пансион
✔ такса обслужване на борда на кораба – 101 EUR/човек
✔ обзорна екскурзия в Панама сити
✔ екскурзия до селището на индианското племе Ембера
✔ всички трансфери по програмата
✔ водач придружител от България - при 10 записани
✔ застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

✔ разходи от личен характер 
✔ допълнителни екскурзии
✔ Застраховка "Отмяна на пътуване"

Условия за резервация:

Условия за резервации:
✔ Депозит:1 - 1000 лв/човек при записване
✔ Депозит:2 - 1500 лв/човек до 07.08.2023
✔ Пълно плащане - до 06.10.2023

Условия за анулации:
✔ до 07.08 - неустойка от 500 лв/човек
✔ 08.08-06.10 - 40% от стойността на круизния пакет
✔ 07.10-08.11 - 75%
✔ След 08.11 - 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
4V Вътрешна кабина 4990 лв
4N Кабина с прозорец 5100 лв
4B Кабина с балкон 6130 лв


Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции