Круизен пакет НОВА ЗЕЛАНДИЯ, ПОЛИНЕЗИЯ, ФИДЖИ И АВСТРАЛИЯ

14100 13900  ЛВ
 Лаутока, Мелбърн, Моореа, о.Дравуни, Окланд, Сидни, Таити, Нумеа,
 Norwegian Spirit
 25 дни

Подготвили сме още едно грандиозно пътешествие между най-отдалечените и екзотични точки на Земята. Това е перфектният начин да посетите едновременно Нова Зеландия, Френска Полинезия, Нова Каледония, Самоа, островите Фиджи и да завършите с двата най-големи града в Австралия - Сидни и Мелбърн. Ще допълним изживяването като 2 пъти преминем през световната линия за смяна на датата. Пътуването с круизен кораб ще ви даде всичко това в перфектна комбинация.


Маршрут: София-Окланд-Папеете-Мурея-Раятея-Апия(Самоа)-Лаутока(Фиджи)-Дравуни(Фиджи)-Нумеа(Нова Каледония)-Сидни-Мелбърн-София

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.03.2023

Акценти на програмата:
✔ Включени самолетни билети за всички полети с чекиран багаж
✔ 15 нощувки на борда на Norwegian Spirit, изхранване на база "пълен пансион"
✔ 2 нощувки със закуска в хотел 3/4* в Окланд, Нова Зеландия
✔ 2 нощувки със закуска в хотел 4* в Паеете, Таити
✔ 2 нощувки със закуска в хотел 4* в Сидни
✔ 2 нощувки със закуска в хотел 4* в Мелбърн
✔ Преминаване през международната линия за смяна на датата
✔ Включена обзорна екскурзия на Сидни
✔ Водач от агенцията

Внимание: Възможно е за това пътуване да се изисква пълна ваксинация и/или тестове за Ковид-19. Изискванията ще бъдат обявни допълнително.


Снимки

Програма

Ден 1:

04.12.2023 

Полет София – Окланд с прекачване.

Ден 2:

05.12.2023 Окланд, Нова Зеландия 

Кацане в Окланд. Трансфер до хотел. Нощувка.

Ден 3:

06.12.2023 Окланд, Нова Зеландия

Закуска. Свободно време. Възможност за обзорна екскурзия в Окланд(срещу доплащане). Градът е разположен на тесен провлак, в район на 60 изгаснали вулкана. Бившата столица на Нова Зеландия се гордее с живописна красота и космополитна колекция от магазини, ресторанти, музеи, галерии и градини. През последните години Окланд задължително попада в топ 10 на класацията за най-добрите за живеене градове в света. По време на екскурзията ще се насладим на красивите гледки на пристанището и ще научим историята на това сакрално за местните Маори място. Други забележителности на Окланд са един от затихналите вулкани в парка Корнуоу, връх Еден – друг заспал вулкан, Зимни градини на Окланд. Към екскурзията ще бъдат добавени и най-голямата църква в Окланд - Holy Trinity Church, Sky Tower – емблемата на града и крайбрежния мост на Окланд. Нощувка

Ден 4:

07.12.2023 Окланд, Нова Зеландия 

Закуска. Свободно време. Около обяд освобождаваме хотела и се отправяме към летището за полет до Папеете. Поради прекосяване на международната линия на датата, кацането в Папеете е вечерта на предходния ден от календара – 06.12.2023! Едно необичайно пътуване назад във времето. Следва трансфер до хотел и нощувка. Няма грешка, на следващия ден е отново 07.12.2023!

Ден 5:

07.12.2023 Папеете, Френска Полинезия 

За днес, след закуска сме подготвили обзоена екскурзия на Таити(срещу доплащане). Обиколката ни ще започне със спирка на източното крайбрежие на острова, на плажа Pointe Venus, известен в историята като място, където са акостирали много мореплаватели, като Капитан Кук, Капитан Блай. Тук се издига фар и паметник на Капитан Кук и се счита, че това е мястото, от където той е наблюдавал слънчево затъмнение, когато Венера е преминала между слънцето и Земята. Ще продължим към водопада Faarumai. Той е скрит в гора от кестенови дървета и тропическа растителност. В близост до него ще посетим и Arahoho Blowhole, където океанските вълни се разбиват в скалите, и преминават през тясна дупка. В резултат на това се образува впечатляващ гейзер.Обиколката ни ще продължи по Западния бряг, откъдето през залива Matavai се разкрива впечатляваща гледка към Мурея. Екскурзията ще завърши при античния полинезийски храм Arahurahu – един от най-добре запазените на острова.

Ден 6:

08.12.2023 Папеете, Френска Полинезия 

Закуска, Свободно време. Възможност(срещу доплащане) за 4х4 сафари в долината Папено. Разположена в центъра на кратера на Таити, тя е част от историята за бунта на кораба „Баунти“. По пътя към сърцето на джунглата ще преминем край няколко естествени езерца и ще направим спирки при водопадите Topatari, Vaiharuru и Puraha. След кратка почивка, ще продължим към базалтови тунели издигащи се на 800 м над морското равнище. Следващата ни спирка е езерото Valhiria, от където се разкрива спираща дъха гледка към лагуната и рифа на Таити. След края на екскурзията ще се отправим към пританището на Папеете за чекиране и настаняване на кораба.

Ден 7:

09.12.2023 Папеете, Френска Полинезия, отплаване в 20:00 ч 

Закуска, Свободно време. Възможност(срещу доплащане) за шнорхелинг тур в лагуната на Таити. Включете се в едно морско приключение около бреговете на Таити за изследване на чудесата на лагуната. Лодката ще ни отведе до най-добрите места за шнорхелинг, където ще имаме възможност да плуваме с костенурки и акули. Ще изследваме кораловите рифове и останки от потънали кораби между Pointe Venus и Pointe Mara’a. Връщане на кораба и отплаване към

Ден 8:

10.12.2023 Мурея, Френска Полинезия, 07:00-20:00 ч 

Мурея се вижда още от Таити. Името на острова означава „жълт гущер”и е свързано с легендата за големия жълт гущер, който  с опашката си е изрязал двата залива на острова –Кукс и Опуноху. Насладете се на красотата им по море или по суша. Този остров се слави с едни от най-вълнуващите гледки на Дружествените острови. Древният вулкан тук е наполовина взривен при експлозия преди векове, с което печели прякора си – „Зъб на акула”. Предлагаме Ви(срещу доплащане) плаване с катамаран в лагуната и пикник на безлюден остров.

Ден 9:

11.12.2023 Раятея 07:00-18:00 

Раятея е втори по големина от Дружествените острови и административен център на подветрената група острови от архипелага. Посетителите могат да разгледат древни светилища и артефакти в Taputapuatea – най-добре запазеният исторически обект във Френска Полинезия. Предлагаме (срещу доплащане) плаване в лагуната на Раятея и посещение на остров Таха, който не бива да се пропуска при пътуване до Френска Полинезия. Известен като Ваниловия остров, тук расте близо 80% от цялата ванилия, произведена във Френска Полинезия.

Ден 10:

12.12.2023 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 11:

13.12.2023 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 12:

14.12.2023 Плаване 

Днес ще пресечем международната линия за смяна на датата за втори път през нашето пътешествие.

Ден 13:

15.12.2023 Апия, Самоа 09:30-17:30 

Апия е столицата на Самоа. Групата от острови стои далеч от утъпканите туристически пътеки. Това е помогнало да се съхранят непокътнати 90% от невероятните им вулканични върхове, гъсти тропически гори и коралови рифове. Въпреки влиянието на европейската и американската култура, местните са съхранили fa’a Samoa – Самоанските традиции и полинезийското наследство. Аига или голямото семейство е ядрото на обществото, а възрастните и матай - селищните вождове, са дълбоко уважавани. Можете да видите местните, облечени в лавалава(саронги) и пулетоси(традионни пъстри ризи и туники) да танцуват сива – самоански танц. Топлата и приятелска култура на самоанците, в съчетание със спиращите дъха гледки превръщат острова в едно райско кътче.

Ден 14:

16.12.2023 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 15:

17.12.2023 Лаутока, Фиджи 11:00-20:00 

Лаутока е вторият по големина град във Фиджи. Разположен е на остров Viti Levu. Основен дял в икономиката му се пада на традиционния добив и преработка на захарна тръстика.Тук на Ваше разположение са невероятен плаж и синия океан. Туризмът не е много развит в тази част на Фиджи и това ви дава възможност да прекарате един спокоен ден на брега. Не пропускайте да посетите традиционния пазар с подправки, риба, ръчно изработени керамика, тъкани и други местни сувенири. На ваше разположение са и множество ресторанти, предлагащи местна и чужда кухня.

Ден 16:

18.12.2023 о.Дравуни(Dravuni island), Фиджи 08:00-17:00 

Островът е с площ по-малко от 1 км2 и е дом на 125 човека. Въпреки вулканичния му произход, той е изграден върху коралови атоли, заобиколен от рифове. По тази причина той е едно прекрасно място за гмуркане. Тук няма автомобили, търговски центрове, кина. Всичко това го прави една от най-съхранените дестинации на света. Имате възможност да се запознаете с типичния живот на населението на Фиджи. Най-високата точка на острова се издига на 40 метра над океана. От там се разкрива спираща дъха гледка над целия остров.

Ден 17:

19.12.2023 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 18:

20.12.2023 Нумеа, Нова Каледония 08:00-17:00 

Нумеа е столица на френската задморска територия Нова Каледония. Съчетала красотата на южния океан и елегантността на Европа, Нумеа е завладяващ космополитен град. Недалечните плажове привличат с предложение за прекрасни гледки и възможности за почивка. Градът е изградил своя уникална смесица от култури и стилове. Той е сърцето на изкуството в страната. Тук са концентрирани много театри, музеи, арт галерии, кина. Подобно на много други бивши колонии, заселването ѝ с европейци започва през 1864 г с кораби със затворници. Любителите на историята могат да се впуснат в една обиколка на исторически забележителности.

Ден 19:

21.12.2023 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 20:

22.12.2023 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 21:

23.12.2023 Сидни – напускане на кораба след 06:00 ч 

В днешния ден освобождаваме каютите. Предлагаме Ви да опознаете Сидни и неговите забележителности с целодневна екскурзия (включена в цената). Ще видите Операта на Сидни, Хайд Парк, кралската ботаническа градина, Сидни Тауър, кварталът Дарлинг Харбър, известния Кингс Крос, плажът Бонди със сърфистите, историческия център Падингтън и много други. В края на деня ще се настаним в хотела. Нощувка.

Ден 22:

24.12.2023 Сидни 

След закуска ви предлагаме екскурсия(срещу доплащане) до Blue Mountains National Park, обявен за част от световното природно наследство на UNESCO. Той е разположен на 80 км западно от Сидни. На територията му са намерени, останали от древното аборигенско население, скални рисунки и каменни сечива на възраст около 14 000 години. По време на посещението си там, ще имате възможност да се насладите на панорамна гледка към парка от една от високите скални площадки. Няма да пропуснете и един от символите му – скалното образувание „Трите сестри“. Желаещите могат да посетят допълнително и прекрасния парк с австралийски животни. Там ще имат възможност не само да видят, но и да нахранят с ръцете си екзотични животни като кенгуру, валаби, вомбати или да докоснат и да се снимат с коала.

Ден 23:

25.12.2023 Сидни-Мелбърн 

Днес ще имате възможност да обогатите впечатленията си от Сидни. Вариантите са много. Можете да разгледате Операта отвътре. Круиз в залива ще ви даде възможност да посетите обекти достъпни по вода – Mainly, Chowder Bay, Taronga Zoo, Watsons Bay и др. Специално внимание заслужава и аквариумът в Сидни. В късния следобед ще се отправим към летището в Сидни за полет до Мелбърн. Трансфер и настаняване в хотел в Мелбърн. Нощувка.

Ден 24:

26.12.2023 Мелбърн 

За всеки посетител на Мелбърн е задължително да направи еднодневна екскурзия по Великия Океански път, гордостта на щата Виктория. Предлагаме ви я срещу доплащане. Крайбрежното шосе с дължина близо 300 км преминава покрай едни от най-прекрасните изгледи в света. По него непрекъснато се забелязват коали и кенгура, а по някои места и пингвини. Най-забележителната част е крайбрежието на корабокрушетнците, където в скритите рифове са се разбили над 80 кораба в рамките на 40 години, докато австралийския южен бряг е посещаван от кораби. Това, обаче което се вижда над водата е наистина красота и гордостта на местните –   Дванайсетте апостола – дванайсет скали стърчащи в открито море. Най-хубаво е по време на залез, когато небето се оцветява в розово и лилаво и придава фантастичен вид на скалите.

Ден 25:

27.12.2023 Мелбърн 

Закуска. Днес имате възможност да се включите в обзорна екскурзия на Мелбърн(срещу доплащане). Добре дошли в старата столица на Австралия и втория по големина град в страната. За година на основаването му се счита 1835, а сериозен бум в развитието и ръст на населението му се отбелязва след 1850 г, когато е открито злато и това поражда златна треска. В наши дни, той се отличава със своята космополитност, висок жизнен стандарт и ниски нива на риск. Пет години(2002, 2003, 2004, 2011, 2013) е определян за най-добър за живеене град в света. По време на обиколката ще видите: Мелбърнския университет, сградите на Кралските музеи, сградата на Парламента и Princess Theatre, катедралата Сейнт Партик, Площадът на Федерацията, пазарът Queen Victoria. След края на обиколката ни, ще се отправим към летището за полет до София.

Ден 26:

28.12.2023 София 

Кацане на летище София. Край на програмата.

Снимка Наименование Описание
Лаутока Лаутока е вторият по големина град във Фиджи. Разположен е на остров Viti Levu.
Мелбърн Мелбърн е най-големият град в австралийския щат Виктория и вторият по големина в цяла Австралия. Разположен е в залива Филип Бей и през него минава река Яра. В началото на 20 век за малко е бил столица на Австралия. Днес е модерен и космополитен град, който предлага висок жизнен стандарт, спокойствие и ниски нива риск.Мелбърн бива представян като културна столица на Австралия и нейния пазарен град. Множество театри, галерии и музеи привличат туристите, които съчетават туровете по постановки и спектакли с шопинга и се отдават на заслужен релакс в невероятно красивите паркове, градини, защитени територии и скрити местенца дори и в най-централната градска част на Мелбърн. Според световните изследвания цялостната градска атмосфера на Мелбърн се отличава като една от най-спокойните и едновременно с това мегаполитни. Градът е известен още като мястото на викторианците. И до днес около 70% от тях образуват населението на Мелбърн. Мелбърн бива представян като културна столица на Австралия и нейния пазарен град. Множество театри, галерии и музеи привличат туристите, които съчетават туровете по постановки и спектакли с шопинга и се отдават на заслужен релакс в невероятно красивите паркове, градини, защитени територии и скрити местенца дори и в най-централната градска част на Мелбърн. Освен че е културна и модна столица, както и бизнес и търговски център, Мелбърн крие още едно нещо, което го прави изключително огромно изкушение, особено за любителите на шоколада и неговите вкусни шедьоври. Малцина от вас може би знаят, че сладкарниците в Мелбърн са през магазин, буквално на всеки ъгъл, и може би са повече на брой от над 500-те заведения за хранене и ресторанти в града. И нищо чудно. Шоколадовите ателиета се надпреварват да предлагат ръчно изработени сладки изкушения, невероятни произведения на шоколадовото и сладкарското изкуство. Да се зачуди човек да го опита ли, или да си го сложи на секцията в хола!
Моореа Уникалната география на острова прави Моореа един от най-впечатляващите острови на Френска Полинезия. Осем планински върха се издигат от полупрозрачна лагуна на двата спокойни залива. Насладете се на топли слънчеви лъчи на спокоен плаж и след това се потопете в местната култура с традиционен празник и автентично полинезийско танцово шоу.Въпреки безупречната си красота, тя далеч не е недостъпна. Притежаваща спокойна атмосфера и приветлив дух, Моореа е също толкова топла и приветлива, колкото таитяните, които имат достатъчно късмет да нарекат този дом на острова.Разположен само на десет морски мили от Таити, Moorea е лесно достъпен с ферибот или самолет от Papeete. Тази близост, съчетана с възприемчивата и съседска природа на острова, прави Moorea любима дестинация за двойки, семейства и местни жители. Все пак Moorea успя да запази своето малко островно усещане, въпреки тази популярност и наличието на няколко курорти с международна марка.
о.Дравуни Островът е с площ по-малко от 1 км2 и е дом на 125 човека. Въпреки вулканичния му произход, той е изграден върху коралови атоли, заобиколен от рифове. По тази причина той е едно прекрасно място за гмуркане. 
Окланд Градът е разположен на тесен провлак, в район на 60 изгаснали вулкана. Бившата столица на Нова Зеландия се гордее с живописна красота и космополитна колекция от магазини, ресторанти, музеи, галерии и градини. През последните години Оукланд задължително попада в топ 10 на класацията за най-добрите за живеене градове в света. Величественият Рангитото, най-големият и най-млад вулкан в Оукланд, се намира точно на брега на морето.
Сидни Красотите на града са неизброими. Сидни е един от най-красивите градове в света. Световно Sydneyизвестен е със своите невероятно красиви плажове. Като цяло всички части на Австралия притежават красиви и впечатляващи крайбрежия, но Сидни е изключителен. Бондай, Менли, Палм Бийч – тези плажове са любими на туристи и на сърфистите. Всички плажове имат светъл, фин пясък със златисти нюанси. Менли е просто неописуем. Това е една живописна и тънка ивица суша, заобиколена с вода от три страни. Луксозния квартал, който се намира на това парче земя носи същото име като красивия плаж. Менли е едно от най-скъпите за живеене места в Сидни. А в действителност плажът Менли не е един ами два. Има един, който е обърнат към водната шир на Тихия океан, както и още един, който гледа към пристанището. От страната на пристанището водата е винаги спокойна като огледало и това прави мястото перфектно за плуване. БондайSydney harbour bridge пък е любим на сърфистите. По време на австралийското лято, когато в северното полукълбо зимата е в разгара си, хиляди сърфисти пристигат тук от целия свят заради слънцето и огромните океански вълни. Ако попитате някой сърфист: ”Кое е най-доброто място за сърф на планетата?”- отговорът най-вероятно ще бъде „Хавай и Сидни”.
Таити Таити е най-големият остров във Френска Полинезия. Намира се в архипелага Дружествени острови в южната част на Тихия океан.Таити има репутацията на идилично място, което омагьосва с природни красоти и всевъзможни глезотии за туристите. Най-големият от 115-те острова във Френска Полинезия с достойнство защитава названието „Кралицата на Пасифика“, което често се използва, когато трябва да бъде описан.Въпреки че представата ни за екзотични острови обикновено включва безкрайни бели плажове, крайбрежната ивица на Таити прави изключение – голяма част от пясъка е тъмен, има дори „черни“ плажове. Това обаче по никакъв начин не намалява очарованието на острова, напротив – прави го още по-необичаен и привлекателен. С почти девствена природа, величествени планински върхове, бистри поточета, изумрудено зелени долини и пищни водопади Таити е неподражаема наслада за сетивата. Мнозина твърдят, че това е мястото с най-красивите залези в света.
Нумеа Нумеа е столица на френската задморска територия Нова Каледония. Разположена е на полуостров на южния бряг на остров Нова Каледония. Градът поддържа голяма част от уникалната комбинация от френска и стара меланезийска култура в Нова Каледония. Дори и днес военното влияние на Съединените щати се усеща. Въпреки че Нумеа има повече слънчеви дни от която и да е друга столица на тихоокеанския остров и плажове недалеч от центъра на града, в момента тя не е основна туристическа дестинация.
Категория Тип кабина Описание Цена
Вътрешна кабина IA 14100 13900 лв
Кабина с прозорец OB 15150 14950 лв
Кабина с балкон BA 18220 18020 лв

Цената включва:

✔ Самолетен билет за полети София – Окланд; Мелбърн-София с чекиран куфар 23 кг   
✔ Самолетен билет за полет Окланд-Папеете
✔ Самолетен билет за полет Сидни-Мелбърн
✔ Летищни такси
✔ Всички трансфери по програмата
✔ 2 нощувки със закуска в хотел 3 / 4* Окланд
✔ 2 нощувки със закуска в хотел Te Moana Tahiti Resort(или подобен) в Папеете
✔ 2 нощувки със закуска в хотел Rydges Sydney Central 4*(или подобен) в Сидни
✔ 2 нощувки със закуска в хотел The Victoria Hotel Melbourne 4*(или подобен) в Мелбърн
✔ 15 нощувки на база пълен пансион на борда на кораб Norwegian Spirit на круизна компания NCL
✔ Обзорна екскурзия на Сидни
✔ пълен пансион на борда на кораба и напитки в зоната на бюфета
✔ престоя в резервираната от Вас кабина; всички кабини са много комфортно обзаведени: тоалетна, климатик, телефон, радио, сателит, телевизор и трезор; 
✔ участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери; 
✔ музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза; 
✔ ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека. 
✔ Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда; 
✔ Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ Водач от агенцията при минимум 10 записани туристи

Цената не включва:

✔ Такса обслужване: 20$ на човек на ден
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Такса за обработка и подаване на документи за виза за Австралия
✔ Такса за издаване на разрешително за влизане в Нова Зеландия - около 65 лв

Условия за резервация:

✔ Депозит 1 - 4000 лв/човек при подписване на договора
✔ Депозит 2 - 2500 лв/човек до 31.07.2023
✔ Пълно плащане - до 25.10.2023 

НЕУСТОЙКИ ПРИ АНУЛАЦИЯ
✔ До 31.07.2023 – загуба на депозита
✔ 01.08-25.10.2023 – 40%
✔ след 25.10.2023 – 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Вътрешна кабина IA 14100 13900 лв
Кабина с прозорец OB 15150 14950 лв
Кабина с балкон BA 18220 18020 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции