Круизен пакет ПАНАМСКИ КАНАЛ и КАРИБИ МАРТ 2023 | ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ

5760  ЛВ
 Оранестад, Вилемстад, Картахена, Панама, Панамски канал, Пуерто Лимон, Бонер,
 Norwegian Jewel
 14 дни

Обявяваме втора дата през 2023 г за един от любимите ни маршрути в Централна Америка и Кариби. Както и през януари'2022, приключението включва и плаване през целия Панамски канал. Допълнителните нощувки на сушата ще ви дадат възможност да попиете от екзотиката на Панамския провлак.

София - Панама - Панамски канал - Пуерто Лимон(Коста Рика)  - Вилемстад(Кюрасао) – Ораниестад(Аруба) – Кралендайк(Бонер) - Картахена(Колумбия)  - Колон(Панама)  - София

Дата: 10 март 2023

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 11.11.2022 г.

ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ ОТ АГЕНЦИЯТА!.

Акценти на програмата:
Включени
✔ Самолетни билети София-Панама-София с прекачване и с 23 кг чекиран багаж
✔ 2 нощувки със закуски в 4-звезден хотел в Панама сити
✔ 9 нощувки на борда на Norwegian Jewel с изхранване "Пълен пансион"
✔ Обзорна екскурзия на Панама сити
✔ Екскурзия до селото на племето Ембера
✔ Всички трансфери по програмата
✔ Застраховка :Асистанс" с покритие 10 000 EUR
✔ Представител на туроператора при минимум 10 записани


Снимки

Програма

Ден 1:

10.03.2023: София-Панама 

 Полет от София до Панама с прекачване. Кацане привечер. Трансфер до хотел 4*. Свободно време, нощувка.

Ден 2:

11.03.2022:  Панама сити

Закуска. Първата сутрин от пътуването ни ще продължи с обзорна екскурзия(включена в цената). Основан през 1519 год. като испанска колония, Панама Сити е първият европейски град на брега на Тихия океан. Древните останки и до ден днешен привличат туристи от цял свят.  Започваме днешната разходка от старата част на града – Сан Фелипе или Каско Антигуо. Това е най-живописната и исторически интересна част на града, богата със своята архитектура, великолепието от края на колониалния период и стари традиции. Най-изтъкнатите забележителности на Сан Фелипе са площадът с Катедралата, останките на стари църкви и манастира Санто Доминго с арката Арко Чато, музеят на колониалното и религиозното изкуство, йезуитската църква Ла Компаня, университетът, площад Ерера и други. Цялата стара част – Сан Фелипе е включена в световното културно наследство на ЮНЕСКО. След това ще разгледаме и съвременната част на града, която непрестанно се развива и може да се похвали с последните световни технологии, уникални небостъргачи, бизнес и жилищни сгради, построени по най-съвременен модел, а търговските центрове със световноизвестни марки и петзвездните хотели не отстъпват и на най-известните европейски и американски сгради. Всички тези модернизации в града са допринесли за славата му на развиващ се търговски град, близнак на Маями.  Накрая ще завършим с посещение на световноизвестния Панамски канал, наричан също и „Осмото чудо на света“. Той е несъмнено най-популярната и впечатляваща атракция в Панама.

Ден 3:

12.03.2023: Панама сити

Закуска. Свободно време. В 12:00 – освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до круизния терминал в Панама сити. Чекиране и настаняване в каютите на кораба. Отплаване в 17:00 ч.

Ден 4:

13.03.2023: Панамски канал

В този ден ни предстои едно неповторимо изживяване – плаване през Панамския канал. Ще видим отблизо как функционира сложната система от шлюзове, която свързва Атлантическия и Тихия океан. Открит през 1920 год. и дълъг 80 км, каналът работи всеки ден целогодишно, а за функционирането му се грижат 9000 работници. Тъй като нивата на водата в двата океана са различни, преминаването се извършва на няколко етапа, през които става изравняване. 

Ден 5:

14.03.2023: Пуерто Лимон, Коста Рика 07:00-16:00

Коста Рика или Богатият бряг. Често за нея се казва, че е разположена в най-хубавата част на континента Северна Америка и ако видите местната природа няма да се чудите защо това е така. Гъстите екваториални гори в района на града са едно от най-добрите места за еко туризъм в света. Впуснете се в диви приключения с лодка в най-известния национален парк на Коста Рика – Тортугуеро и разберете защо го наричат костариканската Амазония. Мочурища с каймани, речни видри и много птичи видове; карибско крайбрежие над 23км. дълго и хиляди морски, зелени морски, океански и кожести костенурки, които снасят яйцата си тук. В края на разходката, ще имате свободно време за плаж.

Ден 6:

15.03.2023: Плаване

В този ден имате възможност да се насладите на удобствата и забавленията, които ви предлага круизният кораб.

Ден 7:

16.03.2023: Вилемстад, Кюрасао 14:00-21:00

Кюрасао е Нидерландска територия, а Вилемстад е най-големият и най-населен отвъдморски град на Кралство Нидерландия. Гордее се със своята архитектура, повлияна от Холандския стил. Централната част на града, със своите характерни сгради е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Близките плажове изкушаващо предлагат ситен пясък и лазурно-синьо море.

Ден 8:

17.03.2023: Ораниестад, Аруба 07:00-20:00

Обгърнат от тюркоазените карибски води, постоянно гален от слънчеви лъчи и разхлаждан от пасати, островът предлага чудесен климат през цялата година и вълшебни гледки на едни от най-красивите плажове в света, по които съвсем небрежно се разхожда розово фламинго. Каквото и да кажем за острова, едва ли ще бъде достатъчно. Аруба не може да бъде описана, Аруба трябва да бъде видяна.

Ден 9:

18.03.2023: Кралендайк, Бонер 08:00-17:00 

Бонер е също отвъдморска територия на Нидерландия. Тук морската вода е толкова чиста, че има видимост до 30 м дълбочина. Това привлича гмуркачи и уиндсърфисти от цял свят. От столицата за 10 минути с атомобил се стига до залива  Lac Bay – един от най-добрите в Бонер.  Там, на бара, с чаша в ръка можете да наблюдавате професионални сърфисти. Основната историческа забележителност е Форт Орандж, построен през 1639 г от Холандската западноиндийска компания.

Ден 10:

19.03.2023: Плаване

В този ден имате възможност да се насладите на удобствата и забавленията, които ви предлага круизният кораб.

Ден 11:

20.03.2023: Картахена, Колумбия 07:00-15:00

Картахена де Индиас - един от най-старите градове в Латинска Америка, главен център на испанските колонизатори и петият по големина град в Колумбия. А перлата в короната е Старият град на Картахена - Сиудад Виеха, където за вас ще се открият гледки на цветни дървени балкони, вътрешни дворове с много цветя, тесни калдъръмени улички, величествени резиденции, столетни църкви и много други. Само на час път с лодка от града се намират островите Росарио – архипелаг от частни острови, обявени за национален парк, заради красивата си непокътната екосистема. Тук можете да се полюбувате на кристално чистите води на Карибско море, да се гмуркате или пък да релаксирате на плажа Playa Blanca.

Ден 12:

21.03.2023: Колон – освобождаване на кораба след 07:00 ч

В този ден приключва круизната част на нашето пътешествие. Предлагаме ви възможност да надникнете в живота на индианското племе Ембера((включено в цената) След трансфер до пристана за лодки, ще се качите на традиционно, издълбано кану и ще се отправите по река Чагрес към индианското селище. По пътя ще имате възможността да се насладите на гледки от гъстата джунгла. Следва посещение на традиционно индианско село. Там ще се запознаете с начина на живот на индианците. Те ще ви приготвят обяд от риба и плодове. Преди да се разделите с тях, ще присъствате на традиционни танци, ще имате възможност да си купите ръчно изработени сувенири или да си направите временни индиански татуировки. Следва трансфер до летището и вечерен полет за София.

Ден 13:

22.03.2023: София

Кацане в София. Край на програмата.

Снимка Наименование Описание
Оранестад
Обгърнат от тюркоазените карибски води, постоянно гален от слънчеви лъчи и разхлаждан от пасати, островът предлага чудесен климат през цялата година и вълшебни гледки на едни от най-красивите плажове в света, по които съвсем небрежно се разхожда розово фламинго. Каквото и да кажем за острова, едва ли ще бъде достатъчно. Аруба не може да бъде описана, Аруба трябва да бъде видяна.
Вилемстад
Вилемстад е град на остров Кюрасао, административен център на нидерландската територия Кюрасао и бившите Нидерландски Антили. Той е най-големият и най-населен отвъд морски град на Кралство Нидерландия. Разположен е на залива Шотегат. Вилемстад се гордее със своята колониална архитектура, която е силно повлияна от нидерланския стил. Централната част на града, със своите характерни сгради, е в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство.Поради разположението си в близост до нефтените находища на Венецуела, политическата си стабилност, наличието на рафинерия и дълбочината си пристанището на Вилемстад е добре развито и е сред най-големите в Карибско море.
Историческата зона на Вилемстад е пример за колониална търговска и административна спогодба. Той е създаден от холандците на остров Курасао, разположен в южната част на Карибите, близо до върха на Южна Америка. Започвайки с построяването на Форт Амстердам през 1634 г. на източния бряг на залива Синт Анна, градът се развива непрекъснато през следващите векове.
Картахена
Картахена де Индиас - един от най-старите градове в Латинска Америка, главен център на испанските колонизатори и петият по големина град в Колумбия. А перлата в короната е Старият град на Картахена - Сиудад Виеха, където за вас ще се открият гледки на цветни дървени балкони, вътрешни дворове с много цветя, тесни калдъръмени улички, величествени резиденции, столетни църкви и много други.
Панама
Панама е трансконтинентална държава в Централна Америка и Южна Америка, граничи с Коста Рика на запад, Колумбия на югоизток, Карибско море на север и Тихия океан на юг. Столицата и най-големият град е град Панама, чийто столичен район е дом на почти половината от 4 милиона души в страната. 
Панама е била обитавана от местни племена, преди испанските колонисти да пристигнат през 16 век. Отцепила се е от Испания през 1821 г. и се е присъединила към Република Гран Колумбия, представляваща съюз между Нуева Гранада, Еквадор и Венецуела. След разпадането на Гран Колумбия през 1831 г., Панама и Нуева Гранада в крайна сметка се превръщат в Република Колумбия. С подкрепата на Съединените щати Панама се отдели от Колумбия през 1903 г., позволявайки изграждането на Панамския канал да бъде завършено от Инженерния корпус на американската армия между 1904 и 1914 г. Договорите между Торихос и Картър от 1977 г.  прехвърлят контрола на канала от САЩ на Панама на 31 декември 1999 г.

Панамски канал
Панамският канал е изкуствено прокопан канал, който пресича Панамския провлак в най-ниската му част на територията на Панама, свързва Тихия океан с Атлантическия океан и разделя Северна от Южна Америка. Обявен е за едно от Седемте чудеса на модерния свят. Това е един от най-големите и трудни строителни проекти, чието прокопаване оказва значително влияние върху корабоплаването между двата океана, като елиминира необходимостта от изминаване на дългия и опасен път през Магелановия проток илинос Хорн. Кораб, отправил се от Ню Йорк за Сан Франциско през канала изминава 9500 km – по-малко от половината на курса от 22 500 km около нос Хорн. Панамският канал има следните размери: дължина 81,6 km, дълбочина 12,5 m, широчина 150 m. Съоръжен е с три системи от шлюзове. За едно денонощие се прекосява от 48 кораба.
Панама Сити е интересен град с много дълга история, запазил в себе си следи от отминали епохи, град на бедни и богати, станал символ на бурното развитие на страната през последните десетилетия. Основан е през 1519 г., но е столица на Панама от 1903 г. и постепенно се превръща във важен икономически и търговски център. В наши дни всички големи световни банки имат свои офиси тук. Жителите на града заедно с предградията надминават 1,3 млн. души и продължават да се увеличават.  
Пуерто Лимон
Коста Рика или Богатият бряг. Често за нея се казва, че е разположена в най-хубавата част на континента Северна Америка и ако видите местната природа няма да се чудите защо това е така. Гъстите екваториални гори в района на града са едно от най-добрите места за еко туризъм в света. Впуснете се в диви приключения с лодка в най-известния национален парк на Коста Рика – Тортугуеро и разберете защо го наричат костариканската Амазония. Мочурища с каймани, речни видри и много птичи видове; карибско крайбрежие над 23км. дълго и хиляди морски, зелени морски, океански и кожести костенурки, които снасят яйцата си тук.
Бонер Бонер е остров на Нидерландия в Карибско море, част от архипелага Малки Антили. Към основните забележителности се отнася Форт Оранж в столицата. Той е построен през 1639 г. от Нидерландската западноиндийска компания. От 1837 г. фортът служи за отбрана. През 1932 г. към него е построена каменна кула за морски фар.
Категория Тип кабина Описание Цена
OF Кабина с прозорец (илюминатор) Площ 13-14 кв.м, палуба 4 и 5 5760 лв
BA Каюта с балкон Площ 18 кв. м., палуба 8,9,10 7190 лв

Цената включва:

✔ самолетни билети с включени летищни такси и чекиран багаж 
✔ всички трансфери по програмата 
✔ 9 нощи на борда на Norwegian Jewel на база Пълен пансион - закуска, обяд и вечеря и междинни хранения на бюфет
✔ 2 нощи в 4* хотел в Панама с вкл.закуска 
✔ Обзорна екскурзия в Панама сити 
✔ Екскурзия в джунглата до селото на племето Ембера
✔ водач придружител от България при 10 записани 
✔ застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

✔ такса обслужване на борда на кораба в размер на 20 USD на ден 
✔ Застраховка "Отмяна на пътуване"
✔ разходи от личен характер 
✔ допълнителни екскурзии

Условия за резервация:

✔ Депозит 1: 50% за записвания до 11.11.2022
✔ Доплащане: до 10.02.2023

Условия за анулации:
✔ До 11.11.2022 - 1300 лв/човек
✔ 12.11-.10.02 - 50% от стойността на круизния пакет
✔ След 10.02.2023 - 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
OF Кабина с прозорец (илюминатор) Площ 13-14 кв.м, палуба 4 и 5 5760 лв
BA Каюта с балкон Площ 18 кв. м., палуба 8,9,10 7190 лв


Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции