Круизен пакет ПРОЛЕТ В АДРИАТИКА

2930  ЛВ
 Задар, Котор, Венеция, Милано, Верона, Сплит,
 MSC Armonia
 8 дни

Изтекла оферта!


Снимки

Програма

Ден 1:

03.04.2023: София-Венеция 

Полет от София до Венеция с прекачване. Трансфер до хотел 3*. Обзорна екскурзия(включена в цената). Венеция е известен още като „Кралицата на Адриатика“, „Град на водата“, „Град на мостовете“ и „Град на светлината“. Няма друг град като Венеция - има 180 канала, 450 моста и великолепни дворци. Около най-големия от всички - Канале Гранде, са разположение като украшение над 170 красиви сгради, на възраст между 300 и 500 години. По време на екскурзията, ще посетим площад "Сан Марко"; едноименната Катедрала; Камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките и др. Нощувка.

Ден 2:

04.04.2023:  Венеция – отплаване в 17:00 ч 

Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до круизния терминал. Чекиране и настаняване на борда на кораба.

Ден 3:

05.04.2023: Сплит 09:00-19:00 

Изграден върху останки от римски императорски дворец, очарователен и оживен, Сплит се откроява със своите красиви и обрасли с палми улици, както и с оживените кафенета и ресторанти. В сърцето на града е най-голямата му атракция - дворецът Диоклециан – конструкция от 3 в. Адаптиран към нуждите на разрастващия се град, районът на двореца в наши дни е лабиринт от тихи улички с вълнуващи архитектурни чудеса на всеки ъгъл. Почти четирите века на венецианско управление са изпълнили града и с не малко италианско изкуство и архитектурни примери. Друга местна забележителност е катедралата „Свети Доминиус”, представляваща сложна куполна структура е била първоначално мавзолей на Диоклециан, докато не е превърната в църква от християните през 7 век. Заслужава си да се види и катедралната съкровищница, която съдържа богатства от сребро и злато. Може да се качите на камбанарията, откъдето се разкриват чудесни гледки над града.

Ден 4:

06.04.2023, Котор 09:00-17:00 

В никакъв случай не пропускайте преминаването през 30 километровия фиорд на Которския залив. Крепостният остров Мамула охранява входа му. Отстрани на фиорда, планините, високи над 1000 м и покрити с борови дървета, се спускат стръмно в морето. В края на котловините град Котор е приклекнал на фона на планинските склонове - сякаш са сраснали заедно. Круизът в Которския залив е незабравимо преживяване. Тук ще разберети защо град Котор, както и целият залив, са под почетната защита на ЮНЕСКО. В днешната екскурзия(срещу доплащане) ще се изкачим с автобус на планината Ловчен. В превод, името ѝ означава „Черната планина”. Тя е дала името и на държавата. Спираловиден път ще ни отведе до древното селище Негуши(1000 м надморска височина). По пътя, от високо ще видим като на длан нашия кораб, закотвен в най-красивия залив на Адриатика. Около 14 ч ще посетим малка семейна фабрика за производство на прошуто. На връщане ще преминем по крайбрежието и ще се насладим на панорамата на Будванската ривиера. Ще посетим обзорната площадка с гледка към полуострова-курорт Свети Стефан – перлата на Черногорското крайбрежие. Ще се завърнем в Которския залив, където в близост до пристана, ще направим разходка в стария Котор.

Ден 5:

07.04.2023, Задар 10:30-18:00 

Хърватският пристанищен град Задар се намира в т.нар район Северна Далмация на Адриатическо море. Тук ще откриете бурната история и богатото културно наследство на Задар, включително историческата крепост на стария град като част от Световното наследство на ЮНЕСКО. В никакъв случай не пропускайте да посетите първия в света Морски Орган в Задар, на който морето „свири“ акорди в пет тоналности, получени от матрицата на акапелното пеене. В околностите на Задар има множество красиви плажове и няколко национални парка с ВПЕЧАТЛЯВАЩА природна красота. Препоръчваме горещо национален парк Крка, на 80 км от Задар с впечатляващите му водопади.

Ден 6:

08.04.2023, Венеция, освобождаване на кабините след 09:00 и трансфер до Верона

Днес напускаме кораба, но нашето пътешествие продължава на Запад към града на Ромео и Жулиета - Верона. Тук сме подготвили за вас обзорна екскурзия на града(включена в цената). Поради ценността и значението на многото си исторически сгради, Верона е обявена за обект от световното наследство на ЮНЕСКО. Тук са запазени много древни римски паметници от ранното Средновековие. Римските сгради за част от богатото архитектурно наследство на Верона. Римското военно селище е структура, кято е запазена и до наши дни и е ясно видима от въздуха. Римският град с неговите асфалтирани пътища стои почти непокътнат на около 6 метра под повърхността. Верона е известна и с римския си амфитеатър Арена, който се намира на най-големия площад на града - площад Пиаца Бра. Завършен е около 30 г. сл. Хр. и е третият по големина в Италия след Римския Колизеум и арената в Капуа. Той е с дължина 139 метра и ширина 110 метра и може да побере около 25 000 зрители в своите 44 нива мраморни седалки. Лудите шоута и гладиаторските игри са били толкова известни и зрелищни, че са привличали зрители и от други градове. Интериорът му е много впечатляващ и почти непокътнат. Амфитеатърът е останал в употреба и до днес, като се използва за публични събития, панаири, театри и опера в топлите летни нощи. Арката Gavi е построена през I в. сл. Хр. и е известна с това, че върху нея е гравирано името на строителя й – архитект Луций Витрувий Кордон, което е рядък случай за архитектурата, принадлежаща на тази епоха. В близост до нея се намира арката Порта Борсари. Надписът датира от 245 г. сл.Хр. и дава името на града като Колония Верона Аугуста. Днес тя е облицована с няколко ренесансови палаци.   Порта Леони е руина от I в. Пр. Хр. и е била част от римската градска порта. Значителна част от нея все още стои като част от стената на средновековна сграда. Верона е известна със своите забележителни мостове – построени през древността, те се използват и до днес. След днешната екскурзия ще нощуваме в хотел във Верона.

Ден 7:

09.04.2023, Милано 

След закуска, освобождаваме стаите и потегляме към Милано. Там отново ни очаква екскурзия(включена в цената), която ще ни срещне с най-красивите и известни места, с които е прочут градът. Ще се запознаем с Миланската катедрала, величествения кралски дворец и прочутата галерия на Виктор Емануил. Ще видим прочутата Ла Скала. След настаняване в хотел и нощувка.

Ден 8:

10.04.2023, Милано 

Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. В 12:00 ще освободим стаите в хотела и ще се отправим към летището за полет Милано-София.

Снимка Наименование Описание
Задар Задар е град на залезите. Намерете някой, с когото да отидете. Някой, с когото да се държите за ръка докато ходите по плажа и се радвате на чудните облаци в подпаленото небе. На брега на Адриатическо море в хърватския град Задар е разположен един необикновен и музикален инструмент - Морският орган.
Котор Разположен в най-южния фиорд в Европа - Которския залив (Boka Kotorska), Котор (Kotor) не би могъл да се радва на по-контрастни пейзажи. Укрепеният стар град се е сгушил в подножието на хълма Свети Иван и планинския масив Ловчен, а улиците като лабиринт ви изненадват с кафенета, църкви и ресторанти на скритите площади. Надвисналите сякаш планини осигуряват защита на целия залив, а морето е мастиленосиньо. В северната част на града протича късата, но буйна река Шкурда, а в западната се намира изворът Гурдич. отор е включен в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО заради важната си роля в изкуството и културата в миналото и естественото си пристанище. В града ще усетите влиянието на Древна Гърция и Древен Рим, Балканите, средиземноморската култура и венецианската архитектура.
Венеция Венеция! Един от най-романтичните градове в света, с 1500-годишна история и неповторима атмосфера; с красиви гондоли, минаващи под каменни мостове и малки, нелогични улички, в които дори и венецианските пощальони се губят… Истински многолик и противоречив град, който няма как да не видите. А когато в един прекрасен ден пристигнете тук, ето кои са площадите, мостовете и събитията, които не са за изпускане!
Милано Настоящето и бъдещето се сътворяват ежедневно в Милано (Milano) - най-изобретателната европейска столица. Градът гъмжи от всевъзможни удоволствия. Театрите и кината, както и многообещаващите клубни сцени и изкушаващите ресторанти процъфтяват в тази модна среда. Всичко около Милано е свързано с дизайнери и мода от най-висока класа. Разнообразието от магазини и модерни барове е почти прекалено. В Милано се намират катедралата Дуомо, „Тайната Вечеря” на Леонардо да Винчи, както и уютни квартални ресторантчета, където обядът не може да мине без ризото по милански и особуко. Благодарение на стратегическото си разположение – по средата на плодородната долина на река По, градът бързо се е превърнал във важен търговски център . Днес Милано е вторият по големина град в Италия
Верона
Римските сгради за част от богатото архитектурно наследство на Верона. Римското военно селище е структура, кято е запазена и до наши дни и е ясно видима от въздуха. Римският град с неговите асфалтирани пътища стои почти непокътнат на около 6 метра под повърхността. Верона е известна и с римския си амфитеатър Арена, който се намира на най-големия площад на града - площад Пиаца Бра. Завършен е около 30 г. сл. Хр. и е третият по големина в Италия след Римския Колизеум и арената в Капуа. Той е с дължина 139 метра и ширина 110 метра и може да побере около 25 000 зрители в своите 44 нива мраморни седалки. Лудите шоута и гладиаторските игри са били толкова известни и зрелищни, че са привличали зрители и от други градове. Интериорът му е много впечатляващ и почти непокътнат. Амфитеатърът е останал в употреба и до днес, като се използва за публични събития, панаири, театри и опера в топлите летни нощи. 
Арката Gavi е построена през I в. сл. Хр. и е известна с това, че върху нея е гравирано името на строителя й – архитект Луций Витрувий Кордон, което е рядък случай за архитектурата, принадлежаща на тази епоха. В близост до нея се намира арката Порта Борсари. Надписът датира от 245 г. сл.Хр. и дава името на града като Колония Верона Аугуста. Днес тя е облицована с няколко ренесансови палаци.

Сплит Изграден върху останки от римски императорски дворец, очарователен и оживен, Сплит се откроява със своите красиви и обрасли с палми улици, както и с оживените кафенета и ресторанти. В сърцето на града е най-голямата му атракция - дворецът Диоклециан – конструкция от 3 в. Адаптиран към нуждите на разрастващия се град, районът на двореца в наши дни е лабиринт от тихи улички с вълнуващи архитектурни чудеса на всеки ъгъл. Почти четирите века на венецианско управление са изпълнили града и с не малко италианско изкуство и архитектурни примери. Друга местна забележителност е катедралата „Свети Доминиус”, представляваща сложна куполна структура е била първоначално мавзолей на Диоклециан, докато не е превърната в църква от християните през 7 век. Заслужава си да се види и катедралната съкровищница, която съдържа богатства от сребро и злато. Може да се качите на камбанарията, откъдето се разкриват чудесни гледки над града.
Категория Тип кабина Описание Цена
Fantastica Вътрешна каюта 2930 лв
Fantastica Каюта с прозорец 3070 лв
Bella Каюта с балкон 3350 лв

Цената включва:

✔ самолетни билети с включени летищни такси и чекиран багаж 
✔ всички трансфери по програмата 
✔ 4 нощи на борда на MSC Armonia на база Пълен пансион 
✔ 1 нощувка в 3* хотел във Венеция с вкл.закуска 
✔ 1 нощувка в 3* хотел във Верона с вкл.закуска 
✔ 1 нощувка в 3* хотел в Милано с вкл.закуска 
✔ Полудневна екскурзия във Венеция 
✔ Полудневна екскурзия във Верона 
✔ Полудневна екскурзия в Милано 
✔ водач придружител от България - при минимум 15 записани 
✔ застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

✔ такса обслужване на борда на кораба в размер на – 10 EUR/човек на ден 
✔ разходи от личен характер 
✔ допълнителни екскурзии в пристанищата, които са описани срещу доплащане - Сплит, Котор, Задар

Условия за резервация:

✔ Депозит 1 - 500 лв за записвания до 02.12.2022
✔ Депозит 2 - 600 лв до 04.01.2023
✔ Пълно плащане: до 02.03.2023

Условия за анулация:
✔ До 04.01.2023 - задържане на депозита
✔ 05.01-02.02.2023 - 30% от стойността на круизния пакет
✔ 03.02-02.03.2023 - 40%
✔03-17.03.2023 - 50%
✔ след 17.03.2023 - 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Fantastica Вътрешна каюта 2930 лв
Fantastica Каюта с прозорец 3070 лв
Bella Каюта с балкон 3350 лв


Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и кабините 

Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции