Круизен пакет ЦЕНТРАЛНА АМЕРИКА И КАРИБИ ОТ МАЯМИ февруари 2024 г. | НЯМА МЕСТА

5340  ЛВ
 Картахена, Козумел, Маями, Оранестад, Очо Риос, Панама, Роатан, София,
 MSC Divina
 14 дни

Представяме ви карибска екзотика с американски привкус. За 11 нощи на MSC Divina посетете уникалния Косумел, стария град на Картахена - Сиудад Виеха, слънчевата Аруба, а да не забравяме и Националният парк Евърглейдс, който сме оставили за десерт след круиза.

Маршрут: САЩ - ЯМАЙКА - АРУБА - КОЛУМБИЯ - ПАНАМА - ХОНДУРАС - МЕКСИКО

ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ

НЯМА МЕСТА!

Дата: 10.02.2024 г.

Други дати:
16.12.2023 - 02.01.2024 Коледа и Нова Година | Програма
08.12.2023 - 17.12.2024 | Програма

Маршрут: София – Маями – плаване – Очо Риос, Ямайка – плаване – Ораниестад, Аруба – Картахена, Колумбия – Колон, Панама – плаване – о. Роатан, Хондурас – Козумел, Мексико – плаване – Маями – София

Акценти на програмата:
✔ Самолетни билети София - Маями - София с включени летищни такси и чекиран багаж
✔ 1 нощувка със закуска в хотел Breakwater South Beach 4* или подобен преди круиза
✔ 11 нощувки на борда на MSC Divina с изхранване тип "Пълен пансион"
✔ Екскурзия до Национален парк Евърглейдс
✔ Застраховка :Асистанс" с покритие 10 000 EUR
✔ Представител на туроператора по време на пътуването

Внимание: За пътуването се изисква виза за САЩ!


Снимки

Програма

Ден 1:

10.02.2024 г. София – Маями
Полет от София и пристигане в Маями късния следобед. Следва трансфер до хотел Breakwater South Beach, разположен на прочутия Ocean Drive. Настаняване и нощувка.

Ден 2:

11.02.2024 г. Маями, отплаване в 18:00 ч.
Закуска. Освобождаване на хотела. Обзорна екскурзия на Маями (срещу доплащане).
Трансфер до пристанището и настаняване на борда на кораба. Отплаване в 18:00 ч.

Ден 3:

12.02.2024 г. плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

Ден 4:

13.02.2024 г. Очо Риос, Ямайка, 10:00 ч. – 18:00 ч.
Ямайка е една от най-екзотичните дестинации в света. Ярко слънце, карибски цветове, тюркоазена вода. Това е мястото и на най-малките птици – колибри. Очо Риос е живописен пристанищен град, сгушен сред екзотични тропически градини и прекрасни водопади на северния бряг на Ямайка. Градът е райско място за приятна лятна почивка. Най-голямата атракция безспорно е изкачването на водопада Dunn’s River Falls. Красивата каскада е висока цели 180 м и е една от най-известните и фотографирани природни атракции в Ямайка. Тук също ще имате възможност да танцувате, пеете и да получите целувка от тези удивителни създадения в естествената им среда.

Ден 5:

14.02.2024 г. плаване

Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

Ден 6:

15.02.2024 г. Ораниестад, Аруба, 07:00 ч. – 14:00 ч.

Обгърнат от тюркоазените карибски води, постоянно гален от слънчеви лъчи и разхлаждан от пасати, островът предлага чудесен климат през цялата година и вълшебни гледки на едни от най-красивите плажове в света, по които съвсем небрежно се разхожда розово фламинго. Каквото и да кажем за острова, едва ли ще бъде достатъчно. Аруба не може да бъде описана, Аруба трябва да бъде видяна.

Ден 7:

16.02.2024 г. Картахена, Колумбия, 07:00 ч. – 17:00 ч.

Картахена де Индиас - един от най-старите градове в Латинска Америка, главен център на испанските колонизатори и петият по големина град в Колумбия. А перлата в короната е Старият град на Картахена - Сиудад Виеха, където за вас ще се открият гледки на цветни дървени балкони, вътрешни дворове с много цветя, тесни калдъръмени улички, величествени резиденции, столетни църкви и много други.

Ден 8:

17.02.2024 г. Колон, Панама, 10:00 ч. – 18:00 ч.

Несъмнено първата асоциация, която човек прави е Панамския канал. Акостирайки в пристанищния град Колон, разположен на входа на Панамския канал откъм Атлантическия океан, имате възможност да плавате с ферибот по канала (срещу доплащане), смятан за един от най-сложните технически проекти, осъществени от човечеството. Но Панама също така може да ви удиви с прекрасна природа.  Почти цялата е покрита с дъждовни гори. Местните джунгли са едни от най-богатите на растения и животни в света. Бихте могли да карате каяк в езерото Батун - най-голямото изкуствено езеро в света или пък се отправете с кану по водите на река Чагрес. Навлизайки в националния парк Чагрес, ще се срещнете с индианците Ембера, които ще ви пренесат в съвсем друга култура и епоха с техните цветни оскъдни препаски, изрисувани тела, колоритна музика и танци.

Ден 9:

18.02.2024 г. плаване

Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

Ден 10:

19.02.2024 г. о-в Роатан, Хондурас 08:00 ч. – 17:00 ч.

Роатан е дестинация, която е все още малко позната, изолирана в залив с прекрасна природа и кристално чиста вода. До момента е сравнително рядко посещавана от туристи и може да се каже, че се смята за едно спокойно тропическо кътче, заобиколено от лазурното синьо Карибско море. В днешния ден ще имате възможност да посетите (екскурзия срещу доплащане) природен парк, където може да се разходите из гъста тропическа джунгла с природни пътеки, висящ мост, множество водопади и повече от 200 живи растения и дървета видове. Да не забравяме и пиратската пещера, която е скрита там…
За желаещите да си отпочинат можем да предложим един от най-красивите карибски плажове – Табяна. Това е място, където кокосови и бадемови дървета се допират до безкрайния фин и бял пясък и ослепително синя вода.

Ден 11:

20.02.2024 г. Козумел, Мексико 10:00 ч. – 19:00 ч.

Остров Козумел (Косумел) или островът на лястовицата, както се превежда името на езика на древните маи, се намира много близо до полуостров Юкатан в Мексико. Козумел се намира до оживената дестинация Канкун, Мексико. Там се намира петата по големина подводна пещера, която била открита през 1990г. Това доказва, че в мрачните дълбини на морето винаги има нещо ново, което може да бъде открито. Най-големият град на острова се нарича Сан Мигел де Косумел. Намира се на 20 километра от континента и е с размери 48 на 16 километра. Островът е равнинен, като най-високата точка е 15 метра над морското равнище. Насладете се на живописна обиколка из най-големият обитаван остров в Мексико и не забравяйте да се разходите из центъра на града, където ще можете да се разходите, да изпиете едно питие или да вземете сувенири за спомен от това страхотно място.

Ден 12:

21.02.2024 г. плаване

Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

Ден 13:

22.02.2024 г. Маями, акостиране в 07:00 ч.

Закуска. Освобождаване на кораба и екскурзия до парка Евърглейдс (включена в цената). Националният парк Евърглейдс е защитено пресноводно мочурище с площ 6 милиона декара и третият по големина национален парк в САЩ след „Долината на смъртта“ и „Йелоустоун“. Наполовина земя и наполовина вода, „Евърглейдс“ е сложна и крехка екосистема, в която са намерили своя дом хиляди застрашени животни, птици и растителни видове като морски крави, ибиси, бели чапли, орли рибари, белоглави орли, алигатори, костенурки, повече от четирийсет вида местни змии. Тук земята е пълна със заплетени мангрови храсталаци, кръстосани от плитки канали.
Следобед ще се отправим към летището за полет до София в 16:40 ч.

Снимка Наименование Описание
Картахена
Картахена де Индиас - един от най-старите градове в Латинска Америка, главен център на испанските колонизатори и петият по големина град в Колумбия. А перлата в короната е Старият град на Картахена - Сиудад Виеха, където за вас ще се открият гледки на цветни дървени балкони, вътрешни дворове с много цветя, тесни калдъръмени улички, величествени резиденции, столетни църкви и много други.
Козумел Косумел е остров в Карибско море в близост на източния бряг на Мексико, полуостров Юкатан. Той е известен курорт, най-вече заради подводното гмуркане. Най-големият град на острова се нарича Сан Мигел де Косумел. На езика на маите Козумел означава „остров на лястовиците“. Задължителна спирка за почти всички круизни компании.
Маями От безкрайните плажове с палми и VIP резиденциите до малката Хавана, където отвсякъде се усеща латино духът. Маями е парти центърът на САЩ. Навсякъде и по всяко време в града има голямо музикално събитие. Повечетохора свързват този град с Оушън Драйв и Саут Бийч, вероятно заради, които тук е произведен и първият слънцезащитен крем в света през 1944. Саут Бийч е наречен Американската Ривиер. Той предлага еклектична комбинация от хотели от световна класа и е кулинарен център, предлагащ всичко от изискана кухня до непретенциозна улична храна.В Маями може да посетите Miami Seacquarium и The Parrot Jungle.
Оранестад
Обгърнат от тюркоазените карибски води, постоянно гален от слънчеви лъчи и разхлаждан от пасати, островът предлага чудесен климат през цялата година и вълшебни гледки на едни от най-красивите плажове в света, по които съвсем небрежно се разхожда розово фламинго. Каквото и да кажем за острова, едва ли ще бъде достатъчно. Аруба не може да бъде описана, Аруба трябва да бъде видяна.
Очо Риос Ямайка е една от най-екзотичните дестинации в света. Ярко слънце, карибски цветове, тюркоазена вода. Това е мястото и на най-малките птици-колибри. А мечта ли ли сте да плувате с делфини? Тук имате възможност да танцувате, пеете и да получите целувка от тези удивителни създадния в естествената им среда. След това може да направите катерене по световно известните речни водопади Dunns- едно спиращо дъха преживяване.
Панама
Панама е трансконтинентална държава в Централна Америка и Южна Америка, граничи с Коста Рика на запад, Колумбия на югоизток, Карибско море на север и Тихия океан на юг. Столицата и най-големият град е град Панама, чийто столичен район е дом на почти половината от 4 милиона души в страната. 
Панама е била обитавана от местни племена, преди испанските колонисти да пристигнат през 16 век. Отцепила се е от Испания през 1821 г. и се е присъединила към Република Гран Колумбия, представляваща съюз между Нуева Гранада, Еквадор и Венецуела. След разпадането на Гран Колумбия през 1831 г., Панама и Нуева Гранада в крайна сметка се превръщат в Република Колумбия. С подкрепата на Съединените щати Панама се отдели от Колумбия през 1903 г., позволявайки изграждането на Панамския канал да бъде завършено от Инженерния корпус на американската армия между 1904 и 1914 г. Договорите между Торихос и Картър от 1977 г.  прехвърлят контрола на канала от САЩ на Панама на 31 декември 1999 г.

Роатан
Роатан е все още е малко позната дестинация, изолирана в залив с прекрасна природа и кристално чиста вода. До момента е сравнително рядко посещавана от туристи и може да се каже, че се смята за едно некомерсиално тропическо кътче от Рая, заобиколено от лазурното синьо Карибско море.
Дължината на острова е около 60 километра, а градът с най-голямо население е Коксен Хоул. Риболовът и туризмът са главното препитание за местните, които наброяват около 25 000 души. С тях можете да се разберете и на английски, и на испански, но като цяло ви препоръчваме да се отдадете на максимална почивка и уединение.
Роатан изкушава с дълга плажна ивица със ситен бял пясък, палми и кристално чиста вода, която дава първокласни възможности за гмуркане и шнорхелинг. А ако сте любители на излежаването, никой няма да ви спре да се радвате на любимото си занимание на идиличните плажове.
София София е столицата на Република България. Винаги е приятно да се завънеш у дома!
Категория Тип кабина Описание Цена
Fantastica IR2 Вътрешна каюта Около 13-16 кв.м.11-13 палуба. 5340 лв
Bella Каюта с прозорец Около 12-20 кв.м. 5530 лв
Bella Каюта с балкон Около 14-19 кв.м. и балкон около 5 кв.м. 8-11 палуба. 5770 лв
Fantastica BM1 Каюта с балкон Около 14 кв.м. и балкон около 3 кв.м. 9-11 палуба. 5880 лв
Fantastica BL1 Кабина с балкон Около 18 кв.м. и балкон около 6 кв.м. 8-9 палуба. 5970 лв
Fantastica BL2 Кабина с балкон Около 18 кв.м. и балкон около 6 кв.м. 10-11 палуба. 6020 лв

Цената включва:

 Самолетен билет за полети София – Маями – София с включени летищни такси и 1 бр. чекиран багаж
 Всички трансфери по програмата
 1 нощувка в хотел Breakwater South Beach 4* или подобен преди круиза
 Екскурзия до Национален парк Евърглейдс
 11 нощувки в избраният от вас тип каюта на борда на MSC Divina
 Изхранване тип „пълен пансион“ на борда на кораба в основния ресторант (закуска, обяд, вечеря и междинни хранения на бюфет с включени безалкохолни напитки по време на храненията)
 Участие в мероприятията на борда: игри, състезания, караоке, тематични вечери, музикалните и театрални представления в театъра, танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
 Ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, джакузи, библиотека, дискотека.
 Застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро
 Водач от агенцията през цялото пътуване

Цената не включва:

 Такса на посолството на САЩ за издаване на виза - 160 USD(международните паспорти трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане)
 Съдействие за онлайн попълване на визова анкета - 120 лв. (по желание)
 Тестове за COVID-19 (ако са необходими)
 Всички допълнителни екскурзии по маршрута (включена е единствено екскурзията до Евърглейдс)
 SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
 Храната в специализираните ресторанти
 Ползването на сателитен телефон и интернет
 Такса обслужване на борда на кораба – 12 EUR/човек/ден

Условия за резервация:

✔ Депозит 1: 1200 лв/човек при записване
✔ Депозит 2: 2300 лв/човек до 10.11.2023
✔ Доплащане: до 05.01.2024
В случай, че пътуващите нямат готова виза за САЩ, е необходимо веднага след потвърждение за резервация, да предприемат действия за кандидатстване.
Ако получат отказ, заплатеният депозит от 1200 лв/човек не се губи, а остава във вид на ваучер за бъдещо пътуване с "Травел Холидейс" ООД.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
✔ До 20.06.2023 - загуба на депозита
✔ 21.06-10.11 - 30% от стойността на договора
✔ 11.11-08.12 - 50%
✔ 09.12-10.01 - 75%
✔ след 10.01.2024 - 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Fantastica IR2 Вътрешна каюта Около 13-16 кв.м.11-13 палуба. 5340 лв
Bella Каюта с прозорец Около 12-20 кв.м. 5530 лв
Bella Каюта с балкон Около 14-19 кв.м. и балкон около 5 кв.м. 8-11 палуба. 5770 лв
Fantastica BM1 Каюта с балкон Около 14 кв.м. и балкон около 3 кв.м. 9-11 палуба. 5880 лв
Fantastica BL1 Кабина с балкон Около 18 кв.м. и балкон около 6 кв.м. 8-9 палуба. 5970 лв
Fantastica BL2 Кабина с балкон Около 18 кв.м. и балкон около 6 кв.м. 10-11 палуба. 6020 лв


Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции