Круизен пакет НОРВЕЖКИ ФИОРДИ 01.08.2024г. | ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ | МЕСТА НА ЗАПИТВАНЕ

3940  ЛВ
 Гейрангер, Кил, Копенхаген, Хелесилт, Олесун, Ставангер,
 Costa Diadema
 9 дни

Лятото е прекрасен сезон за пътуване в Северна Европа. Студените земи стават гостприемни към туристите, желаещи да се насладят на тяхната красота. Нашето пътуване с кораб, ви дава възможност да го направите по максимално удобен начин, без да се лишавате от хотелския комфорт.  


Дата: 01.08.2024 год.

Маршрут: София-Хамбург-Кил-Копенхаген-Гейрангер-Олесун-Ставангер-Кил-Хамбург-София

ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ

МЕСТА НА ЗАПИТВАНЕ!

Акценти на програмата:
✔ Включена 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Хамбург преди отплаването
✔ 7 нощувки на борда на Costa Diadema с изхранване пълен пансион
✔ Включена обзорна екскурзия на Хамбург
✔ Водач от агенцията при 15 записани туристи
✔ Туроператор с дълга традиция по дестинацията


Снимки

Програма

Ден 1:

01.08.2024 София-Хамбург

Сутрешен полет София –Хамбург с прекачване. Кацане в 16:05. Следва трансфер до  хотел 3*. Настаняване, свободно време. Нощувка.

Ден 2:

02.08.2024 Хамбург-Кил

Закуска. Свободно време . По обяд – трансфер до круизния терминал в Кил. Регистрация и настаняване на кораба. Отплаване в 20:00 ч.


Ден 3:

03.08.2024 – Копенхаген, Дания  10:00 – 18:00

За днес сме подготвили обзорна екскурзия на Копенхаген(срещу доплащане). Столицата на Дания е модерен метрополис, запазил очарованието на отминали години. Въпреки своята космополитна същност, човек още от първия момент изпитва онова чувство на уют, което може да му даде единствено малкото градче. Тук кипи от живот, храна, културни събития и приятни заведения. Несъмнено мястото, където можете да усетите истинския неподправен чар на Дания, е старото пристанище Нихавн. Цветните му фасади са сред най-иконичните в Европа.Няма да пропуснем и статуята на Малката русалка, вдъхновена от едноименната приказка на Х.К. Андерсен. В продължение на повече от век, тя приветсва посетители от цял свят и ги вдъхновява със своята история за любов и саможертва.

Ден 4:

04.08.2024 – плаване
Свободно време да се насладите на комфорта на кораба и прекрасните гледки, които се разкриват пред очите Ви.

Ден 5:

05.08.2024 – Хелесилт, техническа спирка само за слизане 09:00 – 11:00 
 
05.08.2024 – Гейрангер, 13:00 – 20:00
В началото на днешната ни екскурзия(срещу доплащане) ще тръгнем с автобус от селцето към първата ни спирка - Flydalsjuvet, едно невероятно място, с изглед към величествения фиорд Гейрангер. Тук веднага става ясно защо Герангер в включен в списъка на ЮНЕСКО. От там  ще продължим до известния връх Dalsnibba, на около 1500 м надморска височина. От тук, целият Гейрангер се вижда пред нас като на длан, горите, извивките на фиорда, заснежените (често дори и през лятото) склонове. Гледката е незабравима. Ще се върнем обратно по известния Eagle Road (Пътят на орлите). Той е поредица от остри завои. След като преминем участъка със завои, ще спрем за кратка почивка. Пред нас ще се открие невероятна гледка към водопада “Седемте сестри”- друга отлична възможност за перфектни снимки, преди да се отправим обратно към кея в Гейрангер.
Препоръчваме ви да носите и по-топли дрехи с вас, тъй ще се изкачим на 1500м надморска височина.

Ден 6:

06.08.2024 Олесун 08:00 – 18:00
Олесун е едно от най-красивите норвежки градчета, а също така и перфектна отправна точка за изследване на норвежките фиорди. Съвсем наблизо се намира планината Странда. Благодарение на лифта, човек има възможност да се полюбува на страхотните гледки, които се откриват от нея. Достигайки до върха, пред очите се разливат просторни зелени поляни, застинали води и заснежени върхове.

Ден 7:

07.08.2024 Ставангер, 10:00 – 20:00

Разположен на брега на Норвежко море, Ставангер ще Ви омае с невероятно красивите си фиорди, както и с чудната си смесица от модерен икономически живот и историческо културно наследство. В старата си част, макар и многократно опожаряван, градът е съхранил дървените къщи от 18-ти век, както и най-старата катедрала в Норвегия. Тя е построена през 1125 година, в Англо-Нормандски стил. След пожар през 1272 г, тя е възстановена в готически стил. Ще продължите по крайбрежната алея към паметника на трите меча, издигнат през 1983 г в памет на битката при Хафрсфиорд през 872 година. Те са излети от бронз, с височина около 10 метра и сякаш са забити в скала на брега. Следват музея на нефта и на норвежката история. Екскурзията ще продължи с разходка в стария град и запознаване с музея на консервата.

Ден 8:

08.08.2024 – плаване
Свободно време да се насладите на комфорта на кораба и прекрасните гледки, които се разкриват пред очите Ви.

Ден 9:

09.08.2024  Кил, Германия, акостира в  08:00
Напускане на кораба. Трансфер до Хамбург. Обзорна екскурзия на града(включена в цената).

По време на тура ще видите: Ландунгсбрюкен и пристанището – кеят за пътници /St.Pauli Landungsbrücken/. От там постоянно тръгват круизни корабчета, развеждащи из Хамбургското пристанище. Шпайхерщат /Speicherstadt/ – Най-големият комплекс от складове в света. Построени върху дъбови греди през 19-ти век, сградите са в типичния стил Brick Gothic и заобиколени от канали и мостове, представляват забележителна и уникална атракция Църквата Св.Михаил или Михел /Hauptkirche Sankt Michaelis/- в стил барок. Часовниковата й кула се вижда почти отвсякъде. Църквата Св.Петър /Hauptkirche Sankt Petri/ е в готически стил и изниква наистина отвсякъде, ако се движите из търговските улици около Кметството. Св. Якоб /Hauptkirche Sankt Jacobi/– също с готическа архитектура. В нея се намира най-старият бароков орган в Северна Европа. Кметството /Rathaus/– най-важната за всеки град в Германия сграда в познатия ни неоренесансов стил, която е отправна точка в централната част на Хамбург. В късния следобед ще се отправим към летището за полет до София.

Снимка Наименование Описание
Гейрангер
Гейрангер е малко туристическо селце в региона Сънмюре в окръг Мюре ог Ромсдал в западната част на Норвегия. Той се намира в община Странда начело на Гейрангерфьорден. Гейрангер е дом на някои от най-зрелищните пейзажи в света и е обявен от Lonely Planet за най-добрата туристическа дестинация в Скандинавия. От 2005 г. районът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Водопадът „Седемте сестри“ се намира точно на запад от Гейрангер, точно пред друг водопад, наречен „Ухажорът“. 

Гейрангер е под постоянна заплаха от свлачища от планината Окернесет във фиорда. Колапсът може да причини цунами, което може да унищожи центъра на Гайрангер. Поради тази причина са инсталирани сирени, които да предупреждават жителите, ако се получи свлачище.

Това е трето по големина пристанище за круизни кораби в Норвегия,посрещайки 140 до 180 кораба през четиримесечния туристически сезон. През 2012 г. около 300 000 пътници на круиз са посетили Гейрангер през летния сезон. 

Всяко лято през селото преминават няколкостотин хиляди души, а туризмът е основният бизнес за 250-те души, които живеят там постоянно. Има пет хотела и над десет къмпинга. Туристическият сезон се простира от май до началото на септември. 
Кил Кил е пристанищен град в Германия, център на провинция Шлезвиг-Холщайн.
Разположен е в малък залив в югозападната част на Балтийско море. Поради разположението си градът се профилира като корабостроителен център. От морското му пристанище започва Килският канал, който има стратегическо значение за града.
Градът е основан от граф Адолф фон Холщайн между 1233 и 1242 г. Основна туристическа атракция на града е т. нар. Килска седмица (Kieler Woche) - ветроходна регата, провеждана традиционно в края на юни. Градът е известен със своя отбор по хандбал на клуб ТХВ Кил. Там се намира Килският университет, открит през 1665 г.
Килският фиорд първо е бил заселен от норманите или викингите, които колонизират територията чрез внезапни нападения в течение на много години през техния престой в германските селища. Това се вижда от географията и архитектурата на фиорда.
Копенхаген Копенхаген е модерен метрополис, запазил очарованието на отминали години. Въпреки своята космополитна същност, човек още от първия момент изпитва онова чувство на уют, което може да му даде единствено малкото градче. Тук кипи от живот, храна, културни събития и приятни заведения.
  
Копенхаген е столица и най-голям град на Дания. Със своите 1 330 993 жители Копенхаген е най-голямата градска област съдържаща 18 общини. Градският център – община Копенхаген с 613 288 жители (по приблизителна оценка от януари 2018 г.) е най-гъсто населената община в Дания. 

Разположен е на източния бряг на остров Шеланд и частично на остров Амагер. Множество мостове и един тунел свързват Шеланд с Амагер. От 2000 г. Копенхаген и Малмьо са свързани с моста Йоресунд. Копенхаген е културен и икономически център на Дания с най-голямото летище, железопътна гара, едно от големите датски пристанища, паркове, национален музей и опера.

Историята на Копенхаген може да се проследи от 800 г., когато на мястото на сегашния център е имало малък рибарски град. След икономическата криза в края на 20 век, градът е в икономически и културен подем през последното десетилетие на национално и интернационално ниво. Копенхаген е един от икономическите центрове на Северна Европа и седалище на големи международни компании като Маерск, Карлсберг, Ново Нордиск, Данске Банк.

През 2008 г. е обявен за най-добрия град за живеене в света, а по инфраструктура попада на трето място след Сингапур и Мюнхен. Старите барокови сгради „съжителстват“ безпроблемно с новите модерни архитектурни хрумвания и са в основата на съвършеното пъстроцветие – особеност на столицата на най-старата европейска монархия.
Хелесилт
Хелесилт е малко село в община Странда в окръг Мере ог Ромсдал, Норвегия. Селото се намира в началото на Сънилвсфьорден.

Селото с площ от 0,44 квадратни километра (110 акра) има население (2018 г.) от 258 и гъстота на населението от 586 жители на квадратен километър (1,520 / кв. Мили). Има и няколкостотин други хора, живеещи и в околността на долината.

През лятото хиляди туристи пътуват или остават в Хелесилт всеки ден. Повечето от тях се отправят с ферибота до близкото село Гейрангер, което в разгара на сезона работи на всеки час и половина. Има и кея на круизен кораб, който може да се справи с много големи кораби. Селото е заобиколено от планини и долини. Църквата Сънилвен се намира в Хелесилт, който е бил административен център на бившата община Сънилвен. 

Хелесилт е под постоянна заплаха от планината Окернесет, която е на път да ерозира. Колапсът може да причини цунами, унищожаващо по-голямата част от центъра на Хелесилт.
Олесун О̀лесун (на норвежки: Ålesund) е град и едноименна община в северната част на южна Норвегия. Разположен е на брега на Норвежко море и на островите Норвьой и Аспьой във фюлке Мьоре ог Ромсдал. Първите сведения за града датират от 15 век. Получава статут на град през 1848 г. Получава статут на община на 1 януари 1838 г. Градът е смесица от комбинация от обаятелна алпийска природа и архитектура. Олесун е разположен върху седем острова, представляващ един невероятен музей на открито. Градският център, който е най-атрактивен за туристите, се намира а остров Аспьой и Норвьой.Старото рибно пристанище на канала Брозундет, който минава през централната градска част до ден днешен остава любимо място за разходка на местни и на чужденци.Сега в старите сгради на корабостроителници се помещават хотели, офиси и магазини.А малки кафенета и ресторанти са сгушени в историческите сгради.Интересна забележителност е откритият музеен парк "Сънмьор", където ви очакват около 50 традиционни къщи "рорбу", впечатляваща колекция от лодки, Мусей на Средновековието, останки от църкви, сгради, пристанищни съоръжения на около 1000 години, както и експозиция на открити в района археологически находки.
Ставангер
Става́нгер е град и община в Югозападна Норвегия, административен център на фюлке Ругалан. Наричан е Нефтената столица на Норвегия. Разположен е на брега на Норвежко море. Той е наричан Нефтената столица на Норвегия (Norges oljehovedstaden), тъй като от по-големите норвежки градове той е най-близко разположен до основните офшорни нефтени и газови находища в Норвежко море. Голяма част от персонала на нефтените платформи живее със семействата си в града и високите доходи от този сектор значително повишават както стандарта на живот, така и цените в града.
Ставангер е град на контрастите, който успява успешно да съчетае в себе си новия и модерен облик на града с богатото си историческо и културно наследство. Пристанището се намира в самия център на града и повечето интересни обекти се намират на пешеходно разстояние. Обръщаме ви внимание, че в неделя магазините и супермаркетите не работят, а в събота затварят още по обяд. Климатът в града е по-мек спрямо останалата част от Норвегия, заради близостта до Северно море, но въпреки това ви съветваме да не забравяте да си вземете удобни обувки и връхна дреха. Валежите са кратки, но често срещани, затова препоръчваме да си носите и чадър, за да се насладите на чудесната градска разходка сухи.
Невероятните фиорди в Ставангер запленяват посетителите си с неподправената си естествена красота. Гайрангер е един от най – големите (дълъг е цели 16 км.) и впечатляващи фиорди в Норвегия и една от най-големите забележителности на територията на страната. Заради природната си красота е включен в Списъка на световното и културно наследство на ЮНЕСКО.
Категория Тип кабина Описание Цена
IN1 Вътрешна кабина Кабина без прозорец, разположена на палуби 1 и 2, на носа или кърмата. 3940 лв
ET1 Кабина с прозорец Кабина с прозорец или илюминатор (неотваряеми), разположена на палуби 1 и 2. 4300 лв
BA1 Кабина с балкон
Кабина с балкон на палуба 2.
4550 лв

Цената включва:

✔ Самолетен билет за полети София – Хамбург – София с прекачване, с включени 1 бр. ръчен багаж и 23 кг чекиран багаж
✔ Летищни такси
✔ Всички трансфери по програмата
✔ 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Хамбург преди отплаване
✔ 7 нощувки на база пълен пансион на борда на кораб Costa Diadema
✔ Пълен пансион на борда на кораба: закуска, обяд, вечеря, следобедна закуска & кафе, чай и безалкохолни напитки
✔ Обзорна екскурзия на Хамбург
✔ Участие в мероприятията на борда: игри, състезания, турнири, партита, караоке, тематични вечери; 
✔ Музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза; 
✔ Всички забавления за децата на възраст между 3-18 години; 
✔ Ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека. 
✔ Водач от агенцията при 15 записани туристи
✔ Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата(включена е само в Хамбург)
✔ Такса обслужване на кораба – 11 евро/човек/ден
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване” 

Условия за резервация:

✔ Депозит 1 – 1000 лв/човек при записване
✔ Депозит 2 – 1000 лв/човек до 28.02.2024
✔ Доплащане до 27.05.2024

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
✔ До  28.02.2024 – 1000 лв/човек
✔ 01.03-28.03 – 30%
✔ 29.03-26.04 – 45%
✔ 27.04-28.05 – 60%
✔ 29.05-28.06 – 75%
✔ След 28.06 – 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
IN1 Вътрешна кабина Кабина без прозорец, разположена на палуби 1 и 2, на носа или кърмата. 3940 лв
ET1 Кабина с прозорец Кабина с прозорец или илюминатор (неотваряеми), разположена на палуби 1 и 2. 4300 лв
BA1 Кабина с балкон
Кабина с балкон на палуба 2.
4550 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции