Речен круиз „ФEСТИВАЛ НА ЛАЛЕТАТА" по р.Рейн от Германия до Нидерландия 03.04.2025 I 7 дни - 6 нощи | с полет от София

3065 2865,00BGN
 Германия, Нидерландия
 7 Дни / 6 Нощи
 Самолет

Нека да отпразнуваме заедно началото на пролетта, с най-прекрасния
"ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТАТА" в Нидерландия

Ранни записвания до 31.08.2024 - намаление 200 лв, калкулирано в цената 

Акценти на програмата:
• провежда се в период, когато цъфтежа на лалетата е гарантиран
• 5 нощи на круизен кораб от Германия до Нидерландия и обратно
• пълен пансион на изхранване
• 1 нощувка в централно разположен хотел 3/4* в Кьолн
• посещение на градините в Койкенхоф
• посещение на Амстердам
• възможност за посещение на музея на открито "Zaanse Schans" със съхранетите вятърни мелници 
• посещение на Енкузен и феноменалния 32 метров мост между него и Лилещаад
• посещение на Ротердам 
• възможност за посещение на "дантеления" град Делфт със световноизвестния му син порцелан
• посещение на най-стария град в Нидерландия - Неймеген 
• водач на групата от България

DCS Amethyst 2
е модерен и удобен речен кораб. 

Всички каюти на борда на DCS Amethyst 2 са с прозорци и са удобно обзаведени.  Всички разполагат  с душ и WC, телевизор, радио, климатик с индивидуално регулиране, телефон, сейф и сешоар.
На борда на DCS Amethyst 2 ви очаква тиха и комфортна атмосфера, за да можете да се отпуснете от стреса на ежедневието. Променящите се вечерни събития като шоуто на екипажа, викторината или пиратската вечер осигуряват допълнително разнообразие. 
Кулинарни изкушения Ви очакват в стилния панорамен ресторант, където всички гости могат да се настанят удобно по масите. Менюто включва международни специалитети, както и типични ястия от страните по маршрута. Следобед ще ви бъдат сервирани чай, кафе със сладкиши и торти, редуващи се със среднощни закуски вечер.

СОФИЯ - КЬОЛН – ЗААНДАМ - АМСТЕРДАМ – ЕНККУЗЕН – РОТЕРДАМ – ДОРДРЕХТ – НЕЙМЕГЕН – КЬОЛН - СОФИЯ

Дати на тръгване:

03-04-2025


Програма

Ден 1 :

03.04.2025 СОФИЯ - КЬОЛН
Начало на нашето цветно приключение със следобеден полет на Австрийски авиолинии от летище София до Кьолн  с прекачване през Виена. Трансфер и настаняване в хотел в Кьолн. Нощувка.

Ден 2 :

04.04.2025 КЬОЛН
Закуска и възможност за допълнителна обзорна екскурзия на Кьолн (по желание, срещу допълнително доплащане) или възможност за самостоятелно разглеждане на града. 
Катедралният град е разположен на двата бряга на р. Рейн.  Емблематичния символ на града е „Кьолнската катедрала“ – най-голямата готическа катедрала в Севeрна Европа. Със своето кулинарно и историческо наследство е една от най-важните туристически дестинации в Европа. На почти всеки ъгъл ще откриете следи, които напомнят за повече от 2000-годишната история на града. 
След „запознаването“ ни с града, предстои настаняване около 14:00 ч. на борда на DCS Amethyst 2. 
DCS Amethyst 2 е модерен и удобен речен кораб. Езикът на борда е немски и английски.
Всички каюти на борда на DCS Amethyst 2 са с прозорци и са удобно обзаведени.  Всички разполагат  с душ и WC, телевизор, радио, климатик с индивидуално регулиране, телефон, сейф и сешоар.
На борда на DCS Amethyst 2 ви очаква тиха и комфортна атмосфера, за да можете да се отпуснете от стреса на ежедневието. Променящите се вечерни събития като шоуто на екипажа, викторината или пиратската вечер осигуряват допълнително разнообразие. 
Кулинарни изкушения Ви очакват в стилния ресторант, където всички гости могат да се настанят удобно по масите. Менюто включва международни специалитети, както и типични ястия от страните по маршрута. Следобед ще ви бъдат сервирани чай, кафе със сладкиши и торти, редуващи се със среднощни закуски вечер.
Вечеря. 

Ден 3 :

05.04.2025  ЗААНДАМ

След Кьолн, акостираме в Нидерландия около 09:00 ч. Възможност за самостоятелно или организирано посещение на Амстердам и/или градините на Койкенхоф. През 15 век областта, в която се намира имението Койкенхоф все още е било непокътната територия, собственост на Якобея от Бавария. Освен за лов имението е било използвано за отглеждане на билки за дворцовата кухня. Оттук и името в превод „кухненска градина“. Милиони луковици на различните видове лалета днес цъфтят на площ с дължина 15 километра, 32 хектара. Тук ще видите изложби на цветя, вдъхновяващи градини и уникални произведенията на изкуството. Освен това е Койкенхоф е най-големият скулптурен парк в Нидерландия със своите 150 творби на 50 художници.     
Ще ви предложим екскурзия до Койкенхоф, а ако остане време и метеорологичните условия ни посволят, ще посетим и живописното нидерландско селище с исторически мелници, къщи и гледки Заансе Сханс.    
Амстердам е разположен на 25 км южно от Зандам. В този ден предлагаме опционна   екскурзия в Амстердам.  Ще преминем през нови и стари квартали, за да стигнем до Кралския дворец, ще продължим покрай отбранителната кула, дървения „Magere Brug“ над река Амстел, за да стигнем до Дамплатц в сърцето на града. Ще се разходим с лодка по най-красивите канали и под  великолепните мостове. Завръщане на кораба.
Вечеря и заслужена почивка.

Ден 4 :

06.04.2025 ЗААНДАМ – ЕНКУЗЕН
В 06:00 ч. от Заадндам ще отплаваме към Енкузен - живописен град на около 50 км от Зандам, който всяка година привлича хиляди туристи с историческите си сгради и паметници на културата, както и с “монумента” на вечната битка на Нидерландия с водата - мостът Houtribdijk. Никой не може да победи водата, но това може да се каже с пълна сила, че НЕ ВАЖИ за нидерландците!  В продължение на векове те отвоюват земя от заобикалящата я вода. През 1935 година Нидерландия решава да “извади” от Северно море около 1650 км2 суша и предприема проект за отцепване и пресушаване на част от Зейдерзее между Енкузен и Лилещаад. През 80-те години на миналия век поради финансови и екологични проблеми този проект спира и вече отцепения от морето участък бива превърнат в сладководно езеро, кото днес служи за отдих на местното население. Именно там между Енкузен и Лилещад се простира впечатляващия 32 километров мост през водата, по който днес преминава магистрала.   Възможност за допълнителна екскурзия (срещу доплащане) до Зуидерзее и залива IJsselmeer.
Прибиране на кораба, вечеря и нощувка.

Ден 5 :

07.04.2025 РОТЕРДАМ  - ДЕЛФТ - ДОРДРЕХТ

РОТЕРДАМ 07:00 - 15:00
Възможност за допълнителна екскурзия до Ротердам и Делфт (срещу доплащане) - динамичният пристанищен град Ротердам Ви очаква с много впечатляващи сради, сред които кметството, моста "Еразъм", Кубичната къща и Марктхал – модерна жилищна, търговска и офис сграда с формата на подкова. Тази обиколка ще ви отведе и до порцелановия град Делфт, който е известен с неподражаемия си стила на рисуван порцелан "Делфт синьо". Старият град има многобройни паметници на културата, които свидетелстват за неговото минало като процъфтяващ търговски град в Златната ера на Нидерландия. Именно тук в „Новата църква“ (намираща се на главния площад) се извършват всички ритуали на кралското семейство – сключване на бракове, кръщенета и погребения. В нейната крипта се пазят и гробовете на царското семейство. В „Старата църква“ от 13 в са гробовете на известни личности, сред които художника Вермер и откривателя на микроскопаАнтони ван Льовенук.
За почитателите на изобразителното изкусктво препоръчваме да посетят Къщата-музей на Вермер, където ще научат за живота му и техниката за рисуване, която е използвал в картините си.
Отплаване на кораба в посока Дордрехт.

ДОРДРЕХТ 18:00 - 23:00
Малката община Дордрехт се намира в провинцията Южна Нидерландия. Общата площ е 99,47 km², от които повече от една пета е (20,86 km²) водна повърхност. Дордрехт няма канали, но има пристанища.
През ХІІІ в. – поради разцвета на търговията – възниква селцето Дордрехт. В историческия център на днешния град има къщи и постройки от Средновековието и в същото време от съвремието в хармония един до друг. През седемнадесети и осемнадесети век в пристанищата се издигат търговски къщи и складове, които още оформят градския пейзаж днес. 

Възможност за допълнителна екскурзия „Нощен Дордрехт“ 


Отпътуване в посока Неймеген.

Ден 6 :

08.04.2025 НЕЙМЕГЕН 08:00 - 14:00
Неймеген е най-старият град в Нидерландия и броят на зелените му инициативи съперничи на Амстердам, като жителите на града дават приоритет на качеството на живот и устойчивостта. Историческият му център е забранен за автомобили, има 60 километра велсипедни „супермагистрали“, автобусите му се движат със зелено гориво и въпреки че никой град не може да бъде 100% устойчив, Неймеген прави някои от най-смелите крачки в Европа в тази област.
През 1995г Неймеген преживява една от най-големите заплахи от наводнение в новата си история. Нивото на водата става опасно високо и реката почти излиза от дигите. Изправени пред този постоянен страх от наводнения, е иницииран национален проект за управление на водите, което в същността си е създаването на „обходна река“, а резултатът – убежища за дивата природа, създаването на градски плаж и огромно пространство за отдих, където хората плуват, правят концерти и прекарват времето си навън. Там е и новосъздадения централен остров, който изобилства от цветя напролет. 
В Неймеген ще откриете дори изискван вегетариански ресторант с няколко звезди Мишлен, между които и една зелена. Открит през 2011г главният готвач Емил ван дер Стаак и неговият екип създават експериментални многостепенни дегустационни менюта без месо, използвайки набор от билки, корени, цветя, ядки и растения. Ресторантът се казва Manna, а адресът му е Oranjesingel 2c.

Възможност за допълнителна пешеходна екскурзия в Неймеген (срещу доплащане). 

В 14:00 корабът ще отплава в посока Кьолн.

Ден 7 :

09.04.2025 КЬОЛН – СОФИЯ  08:00
Акостиране в Кьолн и напускане на кораба. Трансфер до летището за полет Кьолн – Мюнхен – София.

*Цената е на човек при двойно настаняване
Промоция - 200,00 лв на човек за записване до 31-08-2024
Хотел/Категория Описание Цена (лв)
Основна палуба - двойно настаняване/ на човек Закуска, обяд и вечеря 2865
Стандартна кабина на средна палуба Закуска, обяд и вечеря 3041
Супериорна кабина на средна палуба Закуска, обяд и вечеря 3119
Кабина на горна палуба Закуска, обяд и вечеря 3207

  Ценaта включва:

  Самолетен билет София – Кьолн – София с прекачване и включени 7 кг ръчен и 23 кг чекиран багаж
  1 нощувка със закуска в 3/4* хотел в центъра на Кьолн
  Трансфер летище-хотел в Кьолн
  5 нощи на борда на круизен кораб MS Amethyst 2
  Пълен пансион на изхранване, състоящ се от закуска на блок маса, обяд, вечеря
  Среднощна закуска според програмата на екскурзията
  Коктейл за добре дошли и сбогуване
  Целодневна станция за чай/кафе на самообслужване
  Гала вечеря
  Събития и програма на борда напр. демонстрация на приготяне на ябълков щрудел, бинго и др.
  Транфер пристанище – летище в Кьолн
  Застраховка „помощ при пътуване“ с асистанс и покритие 10000 евро на човек
  Водач от България по време на цялото пътуване при мин. 16 записани

  Цената не включва:

  1. Бутилирани безалкохолни напитки и алкохол
  2. Допълнителни брегови екскурзии 
  3. Доплащане за здравната застраховка за лица над 65г
  4. Застраховка Отмяна на пътуване, покриваща глоби при анулация по здравословни причини – 3-5% от стойността на пътуването. Заявява се в момента на подписването на договора или най-късно до 7 дни след заплащането на депозита. Травел Холидейс съдейства за сключването.

  Допълнителни услуги:

  Единично настаняване - на запитване 

Запитване:

 
 Условия за резервации: 
1. Депозит в размер на 40% от цената на круизния пакет
2. Доплащане до 28.02.2025 

Анулации от страна на потребителя: 
1. При анулация преди 28.02.2025 – удържане на депозита 
2. При анулация след 28.02.2025 – удържане на пълната сума 

Документални и визови изисквания:
Качването на кораба става само с паспорт с валидност мин.3 месеца след датата на напускане на кораба.

Забележки:
1. Туроператорът не носи отговорност за изменения по пътуването, възникнали поради непреодолими фактори.
2. Краен срок за потвърждаване/анулиране на програмата – 30 дни до пътуването

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции