Круизен пакет ФРЕНСКА ПОЛИНЕЗИЯ И ХАВАИ | ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ

11800  ЛВ
 Кауаи, Моореа, Таити, Хавай, Лос Анджелис,
 Norwegian Spirit
 20 дни

Нашето пътуване ще ви срещне с две далечни и легендарни със своята екзотика дестинации – Френска Полинезия и Хаваи. Назоваването на Таити за повечето хора е асоциация с бели, изолирани плажове, пясък с палмови дървета и коктейл в кокосов орех. И в действителност, те са напълно реални. Френската Полинезия (наричана още Таити) е колекция от 118 острова и атоли, разположени на половината път между Лос Анджелис, Калифорния и Сидни, Австралия. Ние ще направим тази бленувана локация много по-достъпна, отколкото очаквате. И ако мечтата ви за Таити е жива и планирате посещение, можете да се присъедините към нас. 
Във втората част на нашето пътешествие ще ви отведем до Хаваи. Архипелагът, по-рано известен с името Сандвичеви острови е дестинация, която е синоним на красота, спокойствие и безгрижен живот. Благоприятният климат и близостта до екватора създават отлични условия за туризъм целогодишно. 


МАРШРУТ: СОФИЯ – Папеете – Муреа – Раятея – Хило – Кахулуи Мауи – Науилиуили Кауаи – Хонолулу – Лос Анжелис - СОФИЯ
✈Дата: 09.04.2023 

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 10.12.2022

ПAКЕТНО ПЪТУВАНЕ с включени:
✔  самолетни билети София-Папеете(с прекачвания); Хаваи-Лос  Анджелис и Лос Анджелис-София(с прекачване)с вкл. ръчен и чекиран багаж
✔  12 нощувки на кораб Norwegian Spirit, пълен пансион за хранене
✔ 2 нощувки в Папеете, Таити, Tahiti Pearl Beach Resort или подобен
✔ 1 нощувка в Хонолулу без закуска в Hilton Waikiki Beach, или подобен
✔ 2 нощувки в Лос Анджелис без закуски, Hotel Aventura или подобен
✔ всички трансфери по програмата
✔ пристанищни такси 
✔ застраховка „Помощ при пътуване”
✔ водач от агенцията при минимум 10 участника

ВНИМАНИЕ:  За пътуването е необходима виза за САЩ.

Круизният оператор изисква валидна ваксинация срещу Covid-19 на пътниците мин. 14 дни преди качването на борда на кораба.


Снимки

Програма

Ден 1:

09.04.2023  

Полет София - Папеете с прекачване през Амстердам и Лос Анджелис.

Ден 2:

10.04.2023 Папеете

Кацане в Папеете, Таити в 05:30 ч. Трансфер до хотела за разтоварване на куфарите. Начало на обзорна обиколка на острова. След обяд – връщане в хотела и настаняване. Свободно време за почивка. Нощувка.

Ден 3:

11.04.2023 Папеете 

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия. Най-големият остров от наветрената група на Дружествените острови е и най-развит. Градът се радва на оживен нощен живот, а столицата на острова – Папеете е перфектното място за шопинг. Живописните планини, водопади и черни пясъчни плажове са сред най-големите забележителности на острова. Нощувка.

Ден 4:

12.04.2023 

Папеете Закуска. Свободно време. Трансфер до пристанището в 12 ч. Чекиране и настаняване на кораба. Отплаване в 18:00 ч.

Ден 5:

13.04.2023 Мурея 08:00-20:00 ч 

Мурея се вижда още от Таити. Името на острова означава „жълт гущер”и е свързано с легендата за големия жълт гущер, който  с опашката си е изрязал двата залива на острова –Кукс и Опуноху. Насладете се на красотата им по море или по суша. Този остров се слави с едни от най-вълнуващите гледки на Дружествените острови. Древният вулкан тук е наполовина взривен при експлозия преди векове, с което печели прякора си – „Зъб на акула”.

Ден 6:

14.04.2023 Раятея – акостиране в 06:00 ч 

 Раятея е втори по големина от Дружествените острови и административен център на подветрената група острови от архипелага. Посетителите могат да разгледат древни светилища и артефакти в Taputapuatea – най-добре запазеният исторически обект във Френска Полинезия.

Ден 7:

15.04.2023 Раятея – отплаване в 14:00 ч 

В този ден можете да посетите о.Тахаа. Той е достъпен само с кратка разходка с лодка от съседния остров Раятея, но това е остров, който не бива да се пропуска при пътуване до Френска Полинезия. Известен като Ваниловия остров, тук расте близо 80% от цялата ванилия, произведена във Френска Полинезия. Организирайте екскурзия до виенската ферма Vallee de la Vanille, за да видите как ароматните подправки се отглеждат и събират.

Ден 8:

16.04.2023 Плаване към Хаваи 

Възможност за почивка и забавления на борда на кораба.

Ден 9:

17.04.2023 Плаване към Хаваи 
Възможност за почивка и забавления на борда на кораба.

Ден 10:

18.04.2023 Плаване към Хаваи 

Възможност за почивка и забавления на борда на кораба.

Ден 11:

19.04.2023 Плаване към Хаваи 

Възможност за почивка и забавления на борда на кораба.

Ден 12:

20.04.2023 Хило, о. Хаваи 09:00-19:00 ч 

За любителите на екстремния туризъм, в тази част на Хаваи се намира вулканът Килауеа-най-активният вулкан на света. Открийте двойствеността на богинята на вулканите Пеле и вижте как вулкан като Килауеа може едновременно и да създава и да разрушава. Последно той беше активен през 2018. Ако искате да си пробвате късмета и да проверите дали ще видите изригване на лава точно докато сте там, има възможност да резервирате екскурзия.

Ден 13:

21.04.2023 Кахулуи, o. Мауи, Хаваи, 07:00-19:00 ч 

Поплувайте в кристално чистите води край южния бряг на Мауи, където, в пръстена на кратера на вулкана Молокини ще намерите коралови рифове пълни с тропически рибки. Геолозите смятат, че кратерът се е образувал след изригване на вулкан преди около 230 000 години и скоро след това се е напълнил с морска вода. Кратерът с форма на полумесец е защитен район за опазване на морския живот и резерват за птици. Недалеч от тук, близо до плаж Малуака, се намира Градът на Костенурките, който поддържа огромна популация от хавайски зелени морски костенурки, познати с името си „хону“.

Ден 14:

22.04.2023 пр. Науилиуили, о. Кауаи,  Хаваи, САЩ, акостиране в 17:30 ч 

Възможност за вечерна разходка по острова.

Ден 15:

23.04.2023 пр. Науилиуили, о. Кауаи,  Хаваи, САЩ, отплаване в 18:00 ч 

Най-старият, най-северният и може би най-красивият остров от архипелага е Кауай. Той разполага, както с интересното природно чудо - големия Waimea Canyon, така и с множество плажове с фин снежно бял пясък и кристално сини води. Интересен е северният бряг, който прилича на полумесец, а най-зелените места са разположени ребром до реки от застинала лава и дивни плажове. Любопитен е фактът, че именно на Кауай са снимани редица холивудски продукции, сред които "Джурасик Парк" , оригиналната версия на Кинг Конг, „Карибски пирати”, „Аватар”

Ден 16:

24.04.2023 Хонолулу, Оаху, акостиране в 06:00 ч. 

Днес приключва нашето плаване, но ще останем за още една нощувка в Хонолулу. Ще имаме възможност да разгледаме столицата на Хаваи и най-голям остров на архипелага. Той днес е пример за богата култура, в която са влети традициите на много емигрантски общности, населяващи американския щат. В Хонолулу се намират най-пищните сцени и най-горещият нощен живот. Нощувка.

Ден 17:

25.04.2023 Полет Хонолулу-Лос Анджелис в 13:55 ч 

Освобождаване на хотела. Трансфер до летище за полет до Лос Анджелис. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка.

Ден 18:

26.04.2023 Лос Анджелис, САЩ 

Закуска. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия(срещу доплащане), включваща най-интересните места около града: Холивуд и алеята на славата, Бевърли Хилс, Rodeo Drive и Санта Моника.

Ден 19:

27.04.2023 Лос Анджелис, САЩ 

Свободно време. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до София през Париж.

Ден 20:

28.04.2023 София 

Вечерно кацане в София.

Снимка Наименование Описание
Кауаи Кауай е четвъртият по големина остров на Хаваите и понякога се нарича „Остров градина“, което е напълно точно описание. Най-старият и най-северният остров на хавайската верига е затъмнен в изумрудени долини, остри планински шпили и назъбени скали, състарени от времето и стихиите. През годините са се образували тропически гори, разклонени реки и каскадни водопади! Някои части на Кауай са достъпни само по море или въздух, разкривайки гледки извън въображението ви. Повече от просто драматична красота, островът е дом на различни дейности на открито. Можете да карате каяк по река Уайлуа, да се гмуркате с шнорхел на плаж Пойпу, да минете през многото пешеходни пътеки на щатския парк Коки или да отидете на циплин над буйните долини на Кауай. Но атмосферата на острова и богатата култура, открита в малките му градове, го правят истински безвременен. Разгледайте регионите на Кауай и направете бягството си, за да откриете неоспоримата примамка на острова.
Моореа Уникалната география на острова прави Моореа един от най-впечатляващите острови на Френска Полинезия. Осем планински върха се издигат от полупрозрачна лагуна на двата спокойни залива. Насладете се на топли слънчеви лъчи на спокоен плаж и след това се потопете в местната култура с традиционен празник и автентично полинезийско танцово шоу.Въпреки безупречната си красота, тя далеч не е недостъпна. Притежаваща спокойна атмосфера и приветлив дух, Моореа е също толкова топла и приветлива, колкото таитяните, които имат достатъчно късмет да нарекат този дом на острова.Разположен само на десет морски мили от Таити, Moorea е лесно достъпен с ферибот или самолет от Papeete. Тази близост, съчетана с възприемчивата и съседска природа на острова, прави Moorea любима дестинация за двойки, семейства и местни жители. Все пак Moorea успя да запази своето малко островно усещане, въпреки тази популярност и наличието на няколко курорти с международна марка.
Таити Таити е най-големият остров във Френска Полинезия. Намира се в архипелага Дружествени острови в южната част на Тихия океан.Таити има репутацията на идилично място, което омагьосва с природни красоти и всевъзможни глезотии за туристите. Най-големият от 115-те острова във Френска Полинезия с достойнство защитава названието „Кралицата на Пасифика“, което често се използва, когато трябва да бъде описан.Въпреки че представата ни за екзотични острови обикновено включва безкрайни бели плажове, крайбрежната ивица на Таити прави изключение – голяма част от пясъка е тъмен, има дори „черни“ плажове. Това обаче по никакъв начин не намалява очарованието на острова, напротив – прави го още по-необичаен и привлекателен. С почти девствена природа, величествени планински върхове, бистри поточета, изумрудено зелени долини и пищни водопади Таити е неподражаема наслада за сетивата. Мнозина твърдят, че това е мястото с най-красивите залези в света.
Хавай Хавай е мечта за много хора по света. Милиони идват тук всяка година, за да се порадват на почивка в Рая, а други превръщат Хавай в постоянен дом. На островите има шест основни острова - Оаху, Кауай, Мауи, Големия Остров (Биг Аилънд), Молокай и Ланай. Всички са различни и показват красотата на Хавай по неповторим и незабравим начин.В Хавай има всичко - от тропически сини лагуни, пясъчни плажове, красиви водопади, гъсти гори и спокойни планини, до активни вулкани и дори сняг - вярвате или не. Тук можете да почувствате природата, закътани селища, градския живот и оживеното пазаруване. Гмурнете се в тюркоазения океан и в богатата култура на островите. Възможностите са безкрайни и ще откриете, че само една почивка на невероятните острови не е достатъчна.Дейностите в Хавай варират от пътешествия по земя и въздух, нощни увеселителни шоута, сърф, подводен шнорхел и музеи, до изискани ресторанти, в които можете да опитате най-добрата кухня от Изтока и Запада, че и повече дори.
Лос Анджелис
Лос Анджелис е град в Съединените американски щати, административен център на окръг Лос Анджелис в щата Калифорния.

С население 3 904 657 души (2014) Лос Анджелис е вторият по население град в Съединените щати след Ню Йорк и едно от най-големите икономически, културни и развлекателни средища в света. Разположен е в областта Южна Калифорния и заема територия от 1 302 km².

Град Лос Анджелис е центърът на наброяващия 18 милиона жители (2010) Район на Голям Лос Анджелис – една от най-големите градски агломерации в света и втората по население в Съединените щати. Окръг Лос Анджелис, чийто административен център е градът, е най-населеният и един от етнически най-разнородните окръзи в страната, а районът на Лос Анджелис е определян като най-разнородния сред големите американски агломерации.

Наречен „Град на ангелите“, Лос Анджелис е водещ център в света на бизнеса, международната търговия, забавленията, културата, медиите, модата, науката, спорта, технологиите и образованието, и се класира на трето място в класацията за най-богатия град и на пето в класацията за най-силен и влиятелен град в света. Градът е дом на известни институции, покриващи широка гама от професионални и културни области и е един от най-съществените икономически двигатели в рамките на Съединените щати. 

Звук, камера, екшън! Винаги сте искали да видите какво е „зад кулисите“? Е, днес може да сте на възможно най-подходящото място в света: снимачните площадки на Universal Studios!!! „Бързи и яростни“, „Аз, Миньонът“, Трансформърс- сигурни сме, че сте гледали поне един от тях. Преминете по червения килим и разпознайте декорите на любими ваши филми и герои от Hollywood. 
Лос Анджелис е вторият по големина град в страната, втори след Ню Йорк по брой на населението. Той е и един от най-известните градове в САЩ, известен със своето място във филмовата индустрия, появяващ се в безброй филми, както и популярна дестинация за туристи от цял ​​свят. Градът на ангелите привлича посетители, които искат да се докоснат до богатите и известни. Той стана известен с това, че е неофициален дом на знаменитости от всички индустрии, включително филмовия и музикалния бизнес. Тъй като е станал синоним на света на киното, той има репутация като бляскав, надвишен град с усет към блясъка и афинитет към богатия начин на живот. Това е едно от многото неща, които привличат хората към Западния бряг.
Категория Тип кабина Описание Цена
Вътрешна кабина IB 11800 лв
Кабина с прозорец OB 13050 лв
Кабина с балкон BC 16100 лв

Цената включва:

 ✔ самолетни билети София-Папеете(с прекачвания); Хаваи-Лос  Анжелис и Лос Анджелис-София(с прекачване)с вкл. ръчен и чекиран багаж
✔ 12 нощувки на борда на Norwegian Spirit, пълен пансион за хранене
✔ 2 нощувки в Папеете, Таити
✔ 1 нощувка в Хонолулу без закуска
✔ 2 нощувки в Лос Анджелис без закуски
✔ всички трансфери по програмата
✔ пристанищни такси 
✔ застраховка „Помощ при пътуване”
✔ водач от агенцията при минимум 10 участника

Цената не включва:

✔ Допълнителните екскурзии по маршрута
✔ Такса обслужване на кораба - 16 USD/ден/човек
✔ Разходи за издаване на виза за САЩ
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Храната в специализираните ресторанти
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет

Условия за резервация:

✔ Депозит 1 - 40% от стойността на пакета при подписване на договора
✔ Депозит 2 - 40% от стойността на пакета до 08.12.2022
✔ Пълно плащане - до 10.03.2023 

НЕУСТОЙКИ ПРИ АНУЛАЦИЯ
✔ До 08.12.2022 – 40% от стойността на договора
✔ 09.12-10.03.2023 – 50%
✔10.03-27.03.2023 – 75%
✔ след 27.03.2023 – 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Вътрешна кабина IB 11800 лв
Кабина с прозорец OB 13050 лв
Кабина с балкон BC 16100 лв


✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
✔ Предложените екскурзии на български/руски език се провеждат при минимум 10/15 записали се.
✔ Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 10 човека.
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства.
✔ Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.

МЕДИЦИНСКИ ИЗИСКВАНИЯ:
Няма задължителни ваксини по маршрута

ВИЗОВ РЕЖИМ
Заради полетите през САЩ и нощувките в Сан Франсиско и Лос Анджелис, за това пътуване се изисква виза за САЩ.

Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции