Круизен пакет ИСЛАНДИЯ И ШОТЛАНДИЯ - юни 2023 | НОВА ГРУПА

3880  ЛВ
 Акурейри, Исафьордюр, Рейкявик, Инвергордън, Къркуол, Бремен, Сейдисфьордур,
 Costa Favolosa
 13 дни

Изтекла оферта!


Снимки

Програма

Ден 1:

12.06.2023 София-Бремен 

Полет София-Бремен с прекачване. Трансфер от летището до круизния терминал в Бремерсхафен. Чекиране и настаняване на кораба. Отплаване в 19:00 ч.

Ден 2:

13.06.2023 Плаване 

Свободно време за забавления и опознаване на кораба.

Ден 3:

14.06.2023 Плаване 

Свободно време за забавления и опознаване на кораба.

Ден 4:

15.06.2023 Сейдисфьордур 08:00-19:00 

Сгушен между върховете Бьолфур(1085 м) и Страндартиндур(1010 м), Сейдисфьордур ще ви посрещне със своето спокойствие. Този малък град е сърцето на културата, наследството и гостоприемството на Източна Исландия. Тук ще се докоснете до местната кухня и малките семейни магазинчета. 700-те му жители, приличат на едно голямо семейство. Градът е известен със своите запазени оригинални дървени къщи от 19 в.  Разположен около живописна лагуна, той се простира в южната част на фиорд. Очакват ви скалисти плажове и колония от птиците кайри. Всеки е добре дошъл в този малък рай.

Ден 5:

16.06.2023 Акурейри 09:00-19:00 

Акурейри е наричан „Столицата на Севера“. Това е най-големият град в северната част на Исландия. Той също така е врата към северната красота на региона. Наблизо са разположени типични за Исландия природни забележителности. Езерото Myvatn и околностите му са считани за най-красивото място в Исландия. Тук ще имате възможност да се потопите в геотермалните води на естествен басейн между полета от втвърдена лава. Не пропускайте гледките на водопадите Dettifoss и Gosafoss. Очаква ви и каньонът Asbyrgi – формата му наподобява подкова, обграждаща малко езерце. По 100-метровите му склонове се очертават отделните пластове лава, оформени през вековете.

Ден 6:

17.06.2023 Исафьордур 09:00-21:00 

Името на града означава „Леден фиорд“. Той е най-голямото селище на полуостров Westfjords(Западни фиорди). Тук, от палубата на специална лодка, можете да наблюдавате обитателите на студените океански води – китове, тюлени, чайки. Желаещите могат да се разходят по суша до Бижуто на Западните фиорди – магичния водопад Dynjandi. Водата, спускаща се от височина около 100 м, го прави да изглежда като булчински воал – широк около 30 м в горната си част, и 60 м в долната.

Ден 7:

18.06.2023 Грундафьордур 08:00-20:00 

Полуостров Сейдисфьордур е наречен „Миниатюрната Исландия”. Разнообразието на ландшафта, формиран от лава, леднци и вулкани, и богато разнообразие на жива природа, дава представа за цяла Исландия. В северната на полуострова е разположен градът Грундафьордур. На почти 500 м точно над него се издига мблематичната планина Киркюфел (Kirkjufell). Тази планина с формата на стрела става известна покрай сериите на Game of Thrones. Гледките от живописния водопад на Kirkjufellsfoss са невероятни, гледката към тази прочута планина със сигурност е една от най-емблематичните снимки на Исландия.

Ден 8:

19.06.2023 Рейкявик, Исландия, 07:00-19:00 

Добре дошли в най-северната столица на света. Въпреки суровия си климат, странна и уникална, Исландия ще ви развълнува. Тук е едно от малкото места, където можете да наблюдавате китове. Желаещите могат да го направят в открити води на борда на специални корабчета. Исландия е известна със със своята геотермална енергия – отоплението на градовете се осигурява изцяло от нея, а електроцентрали я използват за производство на електричество. И не само това – топлината излизаща от земните недра се използва в парници, за отглеждане на домати и банани. В днешния ден ви предлагаме разходка до термалната зона недалеч от Grindavik.  Тук се намира  една от най-популярните и посещавани забележителности на Исландия - Синята лагуна. Тя дължи името си на млечно-синия цвят на водата в нея. Температурата ѝ е 37-39 градуса по Целзий. Лечебните свойства на водата са доказани и затова недалеч е построена клиника за лечение на кожни заболявания. Можете да посетите и националния парк Тингвелир. Това е единственото място в света, където можете да се разходите между две тектонични плочи – Северноамериканската и Евразийската, които неумолимо се отдалечават една от друга с по 2 см/година. Каньонът образуван между тях, маркира границата между двата континента. Освен природна, паркът е и историческа забележителност. Тук през 930 г., на брега на езерото, е основан исландският Алтинги - най-старият в света, оцелял и до днес действащ парламент.

Ден 9:

20.06.2023 Плаване 

Свободно време за почивка и забавления.

Ден 10:

21.06.2023 Къркуол, Шотландия 13:00-20:00 

Къркуол е най-големият град на островите Оркни. Първите исторически сведения за него датират от преди около 1000 години. По онова време градът е бил под норвежка власт. Историята на града обаче започва преди поне 5000 години. От тогава датира и най-голяма му забележителност – Скара Брей(Skara Brae). По време на екскурзията си на брега, ще имате възможност да разгледате неолитното селище, състоящо се от 8 постройки, обединени групово и вкопани в земята – нещо, което няма аналог в археологическата наука. Обитавани са приблизително между 3180 и 2500 г преди Новата ера. Това е и най-добре запазеното неолитно селище в Европа. Ако проявявате по-голям интерес към историята на островите, ви препоръчваме  да посетите и Музея на Оркни в Къркуол.

Ден 11:

22.06.2023 Инвергордън, Шотландия 08:00-19:00 

Инвергордън ни посреща с типични Шотландски пейзажи – високи планини, старинни замъци,  много история и легенди. Още Шекспир в своя „Макбет“ споменава замъка Cawdor, който е прочут и със своите забележителни градини. Замъкът Дънробин е най-големият в шотландските „Хайлендс“. Строителството му започва през 13 век, а за изграждането на неговия парк, архитектът е почерпил вдъхновение от Версай. Във всяка част на света, всички са чували за Лох Нес, шотландското езеро, което крие в дълбините си гигантско чудовище. То привлича тълпи от туристи, идващи с надеждата да видят „Неси“.

Ден 12:

23.06.2023 Плаване 

Свободно време за почивка и забавления.

Ден 13:

24.06.2023 Бременхавен – напускане на кораба след 08:00 

В днешния ден освобождаваме кабините, но програмата ни продължава с трансфер и обзорна екскурзия на Бремен. Градът е разположен в северозападната едноименна германска провинция, а пристанището му – Бременхавен е второто по големина в Германия, след Хамбург.  Името на града отдавна е напуснало пределите на Германия, най-вече благодарение на приказката на Братя Грим – „Бременските музиканти“ – известните в цял свят животни: магаре, куче, петел и котарак. Не напразно в града се издига техен бронзов паметник, а те също присъстват на туристическата емблема на града. Наричат Бремен „Северният Рим” заради огромното историческо и архитектурно богатство, което се заключава между неговите площади, улици и крайбрежни алеи. В Бремен има наистина много да се види! Старинният площад може да разказва много за историята на града. Тук се издига впечатлявашата сграда на кметството. Следва "Бременската изба на съветите" - огромна подземна зала с високи тавани и гигантски бъчви с вино, съхранявано векове наред. Ще продължим към катедралата „Св. Петър“ известна също като Бременската катедрала, откъдето се открива най-красивата гледка към старинния град. От площадката за гледане, разположена на една от двете 98-метрови кули-близнаци, се открива впечатляваща панорама. Тук е и бременската статуя на Роланд, издигната през 1404 г. като символ на свободата и човешките права. Роланд държи меча на правосъдието и щит, а над него се вие имперски ореол. Статуята е висока 9 метра и се счита за свещена. В годините на Втората Световна война са взети специални мерки за опазването й от бомбардировките, защото се считало, че докато статуята е цяла, Бремен ще бъде свободен град. Тази най-голяма статуя на Роланд в Германия е под защитата на ЮНЕСКО. Екскурзиятя ни ще завърши с трансфер до летището за полет до София.

Снимка Наименование Описание
Акурейри Акурейри е най-големият град в Северна Исландия и през последните години се превръща в все по-популярна туристическа дестинация.Въпреки че е едва на четвърто място сред градовете по големина и население, той е на второ място след Рейкявик по икономическо развитие. Разположен е в дълбините на най-красивия фиорд на Исландия, смао на 40 километра от Арктическия кръг. Има модерен университет, театър, художествен музей и симфоничен оркестър.Естествената красота на Акурейри пленява. В близост до града е водопадът Голфос, разположен на река Скайанулфандафлоут. Именно с тази река исландците приемат християнството през 1000 г. Въпреки малкия си размер (височина само 12 метра и ширина 30 метра), той пленява всеки чужденец, дошъл да види няколко хиляди тона вода, падаща за една минута. Околностите на Акюрейри са известни с многото си великолепни вулкани. Около активния вулкан Аскя в резултат на изригванията му се образуват няколко живописни езера, които не замръзват дори и в най-суровите зими. Ледените пещери заслужават специално внимание. Зашеметяващите ледени зали се превръщат в специална атракция на Акурейри. Повечето чуждестранни туристи идват в Исландия само за да видят тези пещери.
Исафьордюр
Исафьордюр е най-големият град на полуостров Уестфьордс, с около 2600 жители. Това е древен църковен обект и търговски пункт поне от 16 век, въпреки че истински град започва да се оформя чак след средата на 19 век. Ръстът на града е предизвикан от производството на солена риба и оттогава риболовната индустрия е жизненоважна за общността. Други индустрии като туризма и сектора на услугите нарастват през последните години и десетилетия.
За туристите Исафьордюр разполага с разнообразие от места за настаняване, ресторанти и отдих за всички бюджети и вкусове. Голф игрище, пешеходни и велосипедни пътеки, конна езда, наблюдаване на птици, ски и каяк са всички, които са наблизо. Фериботите до природен резерват Хорнстрандир тръгват от Исафьордюр всеки ден през летните месеци. 

Исафьордюр е домакин на някои от най-известните фестивали в Исландия, включително музикалния фестивал „Aldrei fór ég suður“, фестивала на бегачите, европейските първенства по кал, футболен шампионат, театрален фестивал „Акт сам“ и фестивал за класическа музика „Við Djúpið“.

Рейкявик Рейкявик е най-северната столица на света и най-западната в Европа. Разположен в югозападната част на страната, на полуостров с впечатляваща панорама, Рейкявик е седалище на правителството, администрацията и икономическата дейност на Исландия. Градът е дом и на основните културни институции на Исландия. 
Рейкявик е дом на основните културни институции на страната. Той има процъфтяваща сцена на изкуствата и е известен като жизнен, креативен град с голямо разнообразие от културни събития. През 2011 год. откриха великолепна концертна зала и конферентен център, което потвърди позицията на града като ключово място за събития.
Някои от задължителните спирки в града са църквата Халгримскирхе, скулптурата Sun Voyager, изложба на китове и още много. 
Инвергордън В Инвергордън се виждат типичните Шотландски пейзажи – високи планини, старинни замъци,  много история и легенди. Сред тях са замъка Cawdor, който е прочут и със своите забележителни градини и най-големият замък - Дънробин.
Къркуол Къркуол е най-големият град на островите Оркни. Първите исторически сведения за него датират от преди около 1000 години. По онова време градът е бил под норвежка власт. Историята на града обаче започва преди поне 5000 години. От тогава датира и най-голяма му забележителност – Скара Брей(Skara Brae).
Бремен Бремен е богат на история, архитектура, на паметници и красиви сгради. Например, не може да не бъдат споменати Катедрала "Св. Петър", сградата на Кметство, построено през 1414 г., Градския парламент, Fallturm - кулата за измерване на земното ускорение, както и Шноор - квартал, обявен за световно културно наследство от ЮНЕСКО. Забележителната и считана за свещена статуя на Роланд се издига и краси центъра на Бремен. Тя изобразява Роланд, който държи меча на правосъдието и щит, а над него се вие имперски ореол. В годините на Втората Световна Война са взети специални мерки за опазването ѝ от бомбардировките, защото се считало, че докато статуята е цяла, Бремен ще бъде свободен град.
Сейдисфьордур Този малък град е сърцето на културата, наследството и гостоприемството на Източна Исландия. Тук ще се докоснете до местната кухня и малките семейни магазинчета. 700-те му жители, приличат на едно голямо семейство. Градът е известен със своите запазени оригинални дървени къщи от 19 в.  Разположен около живописна лагуна, той се простира в южната част на фиорд. Очакват ви скалисти плажове и колония от птиците кайри. Всеки е добре дошъл в този малък рай.
Категория Тип кабина Описание Цена
Basic Вътрешна каюта
Минибар, радио, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик.
Ел.захранване: 220-115V/60Hz 
Площ: 14.7 м2
3880 лв
Basic Каюта с прозорец Кабините с прозорец  на този кораб се намират на първа палуба. За възможност за настаняване в каюта Премиум на втора палуба, моля, свържете се с агенцията. 4270 лв
Basic Каюта с балкон
Минибар, радио, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик.
Ел.захранване: 220-115V/60Hz 
Площ:20 м2.
5050 лв

Цената включва:

✔ Самолетни билети София-Бремен-София с прекачване. Включени летищни такси и чекиран куфар до 23 кг. и голям салонен багаж 8 кг.
✔ 12 нощувки на борда на Costa Favolosa в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“ – закуска, обяд и вечеря с междинни хранения на бюфет.
✔ Всички трансфери по програмата.
✔ Обзорна екскурзия на Бремен.
✔ Всички забавления на борда, ползване на басейн, шезлонги, анимация.
✔ Пристанищни такси.
✔ Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 10 000 EUR.
✔ Представител на туроператора при минимум 15 участника

Цената не включва:

✔ Такса обслужване на борда на кораба – 11 евро/човек/ден
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване“
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Храната в специализираните ресторанти
✔ Допълнителни екскурзии по маршрута.

Условия за резервация:

Депозит 1: 150 лв/човек за записвания до 10.02.2023 г.
Депозит 2: 1400 лв/човек до 10.03.2023 г.
Доплащане до 12.05.2023 г.

Неустойки при анулация:
До 10.02.2023 – 20% от стойността на договора
11.02-10.03.2023 – 25%
11.03-12.04.2023 – 30%
13.04-12.05.2023 – 50%
13.05-26.05.2023 – 70%
След 26.05.2023 – 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Basic Вътрешна каюта
Минибар, радио, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик.
Ел.захранване: 220-115V/60Hz 
Площ: 14.7 м2
3880 лв
Basic Каюта с прозорец Кабините с прозорец  на този кораб се намират на първа палуба. За възможност за настаняване в каюта Премиум на втора палуба, моля, свържете се с агенцията. 4270 лв
Basic Каюта с балкон
Минибар, радио, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик.
Ел.захранване: 220-115V/60Hz 
Площ:20 м2.
5050 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции